Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 10/2/2015

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) διοργανώνει καινοτόμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο πεδίο της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών με πρωτοποριακό υλικό και μεθόδους, και γνώμονα την ανάγκη τόσο των αποφοίτων του όσο και των αποφοίτων άλλων Πανεπιστημίων να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικά θέματα που αφορούν τη Φιλοσοφία και την Ιστορία των Φυσικών Επιστημών.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται με τις προδιαγραφές της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και θα διαρκέσει από την 1η Μαρτίου 2015 έως και την 30η Ιουνίου 2015. Απευθύνεται σε αποφοίτους των προγραμμάτων σπουδών του Ε.Α.Π. αλλά και σε αποφοίτους όλων των άλλων Πανεπιστημίων.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι: Βύρων Καλδής (Καθηγητής ΕΑΠ) και  Γιώργος N. Βλαχάκης (Λέκτορας ΕΑΠ).

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί να αναπτυχθούν οι γνώσεις και ικανότητες των συμμετεχόντων σε ειδικά θέματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών. Ειδικότερα σε θέματα που έχουν σχέση με την μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας, την αξιοποίηση των πηγών, την κριτική αποτίμηση και σύνθεση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, την απόκτηση γνώσεων για σημαντικές περιόδους ανάπτυξης της φιλοσοφίας και της επιστήμης στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, τη σχέση ηθικής και τεχνοεπιστήμης καθώς και την αλληλεπίδραση ανθρωπιστικών σπουδών με τις φυσικές επιστήμες . Επιπλέον, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεθόδους και πρακτικές από το πεδίο της Δια Βίου Μάθησης / Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Στους συμμετέχοντες που συμπληρώνουν το Πρόγραμμα (εκπόνηση τουλάχιστον των μισών Δραστηριοτήτων στη διάρκεια του Προγράμματος και επιτυχής εκπόνηση της τελικής εργασίας) θα χορηγηθεί επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης του Ε.Α.Π.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 10/2/2015 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας).

Τα δίδακτρα θα πρέπει να καταβληθούν από16/2/2015 έως 27/2/2015

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε:  http://www.eap.gr/view.php?artid=4393

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr