Χωρίς βιβλία και με άνω-κάτω πρόγραμμα καταγγέλλουν οι φοιτητές του ΕΑΠ

Χωρίς βιβλία και με άνω-κάτω πρόγραμμα καταγγέλλουν οι φοιτητές του ΕΑΠ

Μετά τις αντιδράσεις φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, που σε μεγάλο βαθμό γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, και όχι δια ζώσης καθώς και για το γεγονός ότι καλούνται να δώσουν εξετάσεις στην Αθήνα με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομικής του επιβάρυνση, νέα «ευτράπελα» και δυσλειτουργίες καταγγέλονται από τους φοιτητές που δημιουργούν την αίσθηση ότι είτε επικρατεί ...μπάχαλο, ενώ κατά κάποιους πρόκειται περί εργολαβικής προσπάθειας απαξίωσης του ΕΑΠ. 

Συγκεκριμένα στις αντιδράσεις των φοιτητών προστίθενται και νέες έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό των συναντήσεων αλλά και των εργασιών. Φέτος υπάρχουν έντονα παράπονα ότι έχουν προγραμματιστεί ηλεκτρονικές συναντήσεις καθημερινές κάτι που προφανώς αντιβαίνει στην φιλοσοφία και την λογική του ΕΑΠ το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες που συνήθως είναι εργαζόμενοι.


Τούτο σημαίνει ότι στην πλειοψηφία τους θα αδυνατούν να παρακολουθήσουν αυτές της συναντήσεις. Επίσης, όπως καταγγέλλεται, έχουν προγραμματίσει ταυτόχρονα ηλεκτρονικές και δια ζώσης συναντήσεις για διαφορετικά μαθήματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα σε φοιτητές που έχουν να παρακολουθήσουν δύο θεματικές ενότητες.

Άλλοι δε φοιτητές καλούνται να παραδώσουν παραπάνω από μια εργασία την ίδια μέρα. Πολλά είναι τα παράπονα και από φοιτητές εκτός Πατρών οι οποίοι καλούνται να μεταβούν είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη για τις ΟΣΣ τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φοιτήτρια από την Λάρισα η οποία επισημαίνει ότι την βάζουν να κάνει Συνάντηση από τις 4 έως τις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πόλη της εγκαίρως για να πάει την επομένη στη δουλειά της.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως με την παράδοση των βιβλίων που ξεκίνησε πέρυσι συνεχίζεται και φέτος με τους φοιτητές να μην έχουν προμηθευτεί ακόμη τα βιβλία παρότι το ακαδημαικό έτος έχει ξεκινήσει και στα μέσα Νοεμβρίου αρχίζουν να παραδίδουν εργασίες. 

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας δεν απάντησε στα ερωτήματα του «thebest» παραπέμποντάς μας στον Αντιπρόεδρο επί των ακαδημαϊκών θεμάτων Ευστάθιο Ευσταθόπουλo, ο οποίος όμως επιφυλάχθηκε ουσιαστικά να απαντήσει στο εγγύς μέλλον.

Αιτιολογώντας το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις ΟΣΣ τις καθημερινές, από το ΕΑΠ απαντούν στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ότι: «Οι ΟΣΣ των ΗΛΕ τμημάτων των Θ.Ε., που έχουν επικάλυψη με άλλες Θ.Ε. του προγράμματος το ίδιο ΣΚ, με εντολή της Διοίκησης, μπορούν να προγραμματιστούν Δευτέρα, Τετάρτη ή Παρασκευή απόγευμα. Αυτό ορίζει έναν αρτιότερο προγραμματισμό ΟΣΣ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες χρονικές αποκλίσεις στις ΟΣΣ των τμημάτων της ίδιας Θ.Ε..».

Παράλληλα, για την αύξηση των απαιτούμενων φοιτητών για δια ζώσης ΟΣΣ, ο κ. Ευσταθόπουλος αρκέστηκε να υποστηρίξει ότι η γενική απόφαση είναι να κάνουν ότι γινόταν μέχρι σήμερα και ότι στα όσα καταγγέλλονται από φοιτητές σε σχετική τους επιστολή προς την διοίκηση θα υπάρξει πιθανότατα γραπτή απάντηση εντός των επόμενων ημερών. Για τις αλληλεπικαλύψεις ΟΣΣ κι καταληκτικών ημερομηνιών για τις εργασίες απάντησε ότι είναι ζήτημα των συντονιστών καθηγητών στο οποίο δεν μπορεί να υπεισέρθει.

Δυσαρέσκεια από φοιτητές του ΕΑΠ για τις ηλεκτρονικές ΟΣΣ και για την υποχρεωτική μετάβαση στην Αθήνα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr