Φοιτητές του ΕΑΠ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Φοιτητές του ΕΑΠ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Σύλλογος του προγράμματος σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμού, του ΕΑΠ καλεί, αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, 13.30, όλους τους φοιτητές και αποφοίτους του ΕΠΟ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. 

«Ο κύριος Γαβρόγλου αποφεύγει να απαντήσει στις αλλεπάλληλες επιστολές του φοιτητικού συλλόγου και με δικαιολογίες δεν προχωράει στην υλοποίηση για αυτά που ο ίδιος δεσμεύτηκε. Αδιαφορεί και απαξιώνει εκατοντάδες φοιτητές και αποφοίτους του ΕΠΟ.


Τον καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να εντάξει το πρόγραμμα σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό σε συναφές ΠΕ και να προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε το πτυχίο του ΕΠΟ, ρητά και ονομαστικά να περιλαμβάνεται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, στην κατηγορία Διοικητικού.»

Τα παραπάνω αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» η Πρόεδρος του ΠΑΝ.Φ.ΣΥ. ΕΠΟ-ΕΑΠ, Μέμα Χαλιώτη.

"Άλλη μια επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟΝ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αθήνα 28 Ιουνίου 2019

Προς: 

Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου

Θέμα:Ένταξη σε ΠΕ και Κατοχύρωση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων του ΕΠΟ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Για πολλοστή φορά επικοινωνούμε μαζί σας, με σκοπό να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη της διαδικασίας σχετικά με την ένταξη σε ΠΕ του ΠΣ στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του ΕΠΟ.

Σας ενημερώνουμε ότι η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση σας, που δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεστε να μας ενημερώσετε σχετικά ή να δώσετε λύση στο προαναφερόμενο ζήτημα, έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα την πλειοψηφία των φοιτητών και αποφοίτων του ΕΠΟ.

Σας ζητάμε έστω και τώρα να σεβαστείτε και να δώσετε την πρέπουσα σημασία σε εκατοντάδες ανθρώπους που αγωνιούν, και να προχωρήσετε στην άμεση επίλυση του ζητήματος, ώστε να τους ανοίξετε το δρόμο της ένταξης στην αγορά εργασίας, ισότιμα με τα άλλα ΑΕΙ, όπως δικαιούνται.

Η όποια συνεργασία σας με το ΕΑΠ είναι καθαρά θέμα δικής σας δικαιοδοσίας και δεν πρέπει να επιβαρύνει τους φοιτητές και αποφοίτους του ΕΠΟ.

Σας καλούμε 

Να μας ενημερώσετε άμεσα για τις προτάσεις που σας έχουν αποσταλεί από τη ΔΕ του ΕΑΠ και για την εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας ένταξης μας σε ΠΕ και κατοχύρωσης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων μας. 

Με εκτίμηση

Για τη ΔΕ του ΠΑΝ.Φ.ΣΥ. ΕΠΟ-ΕΑΠ

Η Πρόεδρος, Μέμα Χαλιώτη

Η Αντιπρόεδρος, Μαρία Παρμαξίδου

Ο Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Χάλαρης

Η Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Μαρία Καραγεώργου 

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας, Τάσος Χαρανιάς

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr