ΕΑΠ: Πρόταση Συλλόγου για φοιτητικές άδειες υπαλλήλων ΟΤΑ

ΕΑΠ: Πρόταση Συλλόγου για φοιτητικές άδειες υπαλλήλων ΟΤΑ

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Η πρόταση του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών & Αποφοίτων ΔΕΟ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για τις φοιτητικές άδειες υπαλλήλων ΟΤΑ όπως εστάλει στους: Υπουργό Εσωτερικών, Χαρίτση Αλέξανδρο και την Υφυπουργό Εσωτερικών, Χρυσοβελώνη Μαρίνα.

Η επιστολή των φοιτητών

«Αξιότιμοι κύριε Υπουργέ και κυρία Υφυπουργέ, 


Σε συνέχεια της συνάντησης με την κυρία Υφυπουργό, με μέλη του ΔΣ και συγκεκριμένα την Αντιπρόεδρο κα Γεωργιτσάκη και το μέλος κο Μπακούρο Χρήστο και όπως σας αναλύσαμε έχουμε δεχθεί πολλά αιτήματα από φοιτητές της σχολής μας που υπηρετούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ασάφεια ως αναφορά το θέμα των φοιτητικών αδειών στον προηγούμενο νόμο. 

Παρακαλούμε και ενόψει του προς κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ να συμπεριλάβετε σε άρθρο το παρακάτω κείμενο, για την ισότητα μεταξύ υπαλλήλων του  Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους φοιτητές του ΕΑΠ.

Άδειες φοίτησης υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄ βαθμού στο ΕΑΠ

Υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄βαθμού, οι οποίοι φοιτούν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, δικαιούνται τις ειδικές άδειες που προβλέπονται στα άρθρα 65, 66 και 67 του ν. 3584/2007 (Α’ 143), όπως ισχύει. 

Για την χορήγηση των ανωτέρω αδειών απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης του ιδρύματος από την οποία θα προκύπτει η ιδιότητα του φοιτητή καθ’ όλη την διάρκεια της άδειας».

Η προτεινόμενη εισήγηση γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα χορήγησης των αδειών που προβλέπονται στα άρθρα 65, 66 και 67 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και σε όσους υπαλλήλους φοιτούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση προτείνεται και για λόγους ισότητας μεταξύ των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι το σχετικό δικαίωμα παρέχεται ήδη στους δημόσιους υπαλλήλους βάσει του άρθρου 23 παρ. 2 του ν. 4452/2017 (Α’ 26)

Ευελπιστούντες ότι η παράκληση μας  θα βρει  ανταπόκριση

Με εκτίμηση 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΣΥΦΔΕΟ»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr