Πρόεδρος ΕΑΠ: Πληρώναμε 800.000 ευρώ για βιβλία των φοιτητών - Το κατέβασα στις 180.000

Πρόεδρος ΕΑΠ: Πληρώναμε 800.000 ευρώ για βιβλία των φοιτητών - Το κατέβασα στις 180.000

Ξέσπασε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για το θέμα των διαγωνισμών των βιβλίων τα προηγούμενα χρόνια - Διατάχθηκε ΕΔΕ.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης μπροστά σε φοιτητές του Ιδρύματος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα του κόστους εκτύπωσης των βιβλίων και των διαγωνισμών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για αυτά καθώς και στις αλλαγές που έχει προωθήσει η διοικούσα σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα.


Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Καρδάσης, έχει διαταχθε ΕΔΕ για το κόστος των βιβλίων. Ο ίδιος τόνισε πως το ΕΑΠ πλήρωνε κάθε χρόνο με διαγωνισμό έως 800.000 ευρώ για βιβλία που ακόμα γράφουν δραχμές προσθέτωντας πως για με τα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται τα συγγραφικά δικαιώματα!

Ο ίδιος σε καταγγελτικό τόνο, σημειώνει πως επί 14 χρόνια τρεις συγκεκριμένες εκδοτικές εταιρίες αναλάμβαναν την εκτύπωση, πράγμα που στον πρόεδρο του ΕΑΠ κατά τα λεγόμενά του φάνηκε "υπερβολικό" και "τρομερό".

Πως έπεσε το κόστος στα 300.000 ευρώ

Η δεύτερη αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος του ΕΑΠ ήταν πως έριξαν το κόστος των εκτυπώσεων στα 300.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο ίδιος μπροστά στους φοιτητές, η διοικούσα πληροφορήθηκε πως τα προηγούμενα χρόνια πληρώνονταν βιβλία για τετραχρωμία τα οποία ήταν ασπρόμαυρα! 

Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος ανέφερε λεπτομέρειες για την κακοτεχνία και τα λάθη στα βιβλία. Συγκεκριμένα σημείωσε πως δύο σελίδες μπορεία να είχαν την ίδια αρίθμηση ή σελίδες να κόβονται στην μέση!

Από τις 300.000 ο διαγωνισμός χτυπήθηκε στις 180.000 ευρώ

Όπως τόνισε ο Βασίλης Καρδάσης, ο διαγωνισμός χτυπήθηκε στις 180.000 ευρώ, ο οποίος έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

"Στις 15 Δεκεμβρίου ειδοποιήθηκα πως δεν έχουν φέρει τα βιβλία οι εταιρίες και λέω, τι έγινε η υπηρεσία δεν μας ενημέρωσε , γιατί δεν μας είπε ότι δεν έχει πάρει τα βιβλία; Κι εσύ Επιτροπή Παραλαβής τι παραλαμβάνεις;" τόνισε ο πρόεδρος του ΕΑΠ

"Ψφίσαμε, με μειοψηφία, παρακαλώ, στη Διοικούσα Επιτροπή και όχι ομόφωνα. Θα έπρεπε απόφαση να είναι ομόφωνη για την υπεράσπιση του Ιδρύματος.Τα βιβλία δεν μας τα φέρανε. Για να μη σας πω δε ότι στον ισχυρισμό της υπηρεσίας ότι είχαμε πάρει το 65% των βιβλίων , αμφιβάλω αν είχατε πάρει το 65% των βιβλίων " σημείωσε

Αποκτήσαμε το δικό μας τυπογραφείο

Ο πρόεδρος του ΕΑΠ, σημείωσε πως ολοκληρώνεται ένα πλήρες τυπογραφείο. "Το κόστος του τυπογραφείου κάνει 300.000 ευρώ, άρα αυτό σημαίνει πως το Ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να έχει 50 τυπογραφεία. Την επόμενη χρονιά θα έχετε όλα τα βιβλία στα χέρια σας καθώς θα τυπώνονται στο τυπογραφείο του Ιδρύματος."

"Τα βιβλία που έχετε στα χέρια σας τα έχετε με "κόλπα αεροπλανικά". Τύπωσε εσύ 5 εσύ άλλα, εσύ 15. Εκεί που ξέραμε πως η υπηρεσία δουλεύει με 95% στοκ, αντιθέτως τώρα δεν είχε καθόλου βιβλία".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

πληροφορίες news247

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr