Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΑΠ για την πρόταση ενοποίησης του πανεπιστημίου με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΑΠ για την πρόταση ενοποίησης του ΕΑΠ με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ελληνικό Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΗ επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Πρόεδρο και στα μέλη της ΔΕ του ΕΑΠ σχετικά με την πρόταση για ενοποίηση του ΕΑΠ με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας:

«Κε Υπουργέ, κε Πρόεδρε της ΔΕ του ΕΑΠ, κ.κ. μέλη της ΔΕ του ΕΑΠ


Βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με μια αιφνιδιαστική απόφαση για την ενοποίηση του ΕΑΠ με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας που φέρεται ως ειλημμένη. Για ακόμη μια φορά ένα τόσο σημαντικό σχέδιο για το μέλλον του ΕΑΠ εμφανίστηκε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη του, που στηρίζουν επί πολλά χρόνια την προσπάθεια για ένα καινοτόμο ανοικτό και εξ αποστάσεως πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων ΕΑΠ θεωρούμε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα είναι καταστροφική για το ΕΑΠ και για την ποιότητα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης γενικότερα και συμμεριζόμαστε το σκεπτικό που εκφράζεται τόσο από την πλευρά των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ όσο και από την πλευρά των κοσμητόρων στη δημόσια τοποθέτησή τους. 

Από την πλευρά μας, επιμένοντας  στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα του ΕΑΠ ως ανώτατου τριτοβάθμιου ιδρύματος, αλλά και ως ιδρύματος ΑεΞ Εκπαίδευσης ανοικτού σε ευρείες ομάδες ενδιαφερομένων, συντασσόμαστε με τα κύρια σημεία της απόφασης των μελών ΔΕΠ και στεκόμαστε απέναντι στο συγκεκριμένο αλλά και σε κάθε σχέδιο υποβάθμισης και αλλοίωσης του ΕΑΠ.

Ως εκ τούτου, καλούμε να μην προχωρήσει το σχέδιο ενοποίησης και αντίθετα να καταβληθούν οι απαραίτητες προσπάθειες για την ενίσχυση του ρόλου του αλλά και για την ανάδειξη της σημασίας όλων των επιστημονικών πεδίων που προσφέρονται από αυτό.

Για το ΔΣ του ΣΔΕΑΠ

Η πρόεδρος                                                   Η γ. γραμματέας                                                    

Πέρσα Αποστολή                                          Γιάννα Κατσιαμπούρα

Ανοικτή επιστολή των Καθηγητών του ΕΑΠ για την πρόταση συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Οι Κοσμήτορες του ΕΑΠ απορρίπτουν την πρόταση για συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr