Η απάντηση του Προέδρου της Δ.Ε. του ΕΑΠ για αναφορές περί διάλυσης, υποβάθμισης του Πανεπιστημίου

Υπό τον τίτλο «Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας» τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Β. Καρδάσης στο ΕΑΠ, με ανάρτησή του, σχολιάζοντας τον διαδικτυακό πυρετό που πυροδότησαν οι διεργασίες.

«Σχεδόν όλοι μιλάνε για διάλυση ή υποβάθμιση του ΕΑΠ. Κατηγορούν μάλιστα γι' αυτό, εκείνους που έκαναν -κόντρα σε όλους σχεδόν- έναν τιτάνιο αγώνα για την ανάπτυξη και ανανέωσή του τα τελευταία χρόνια. Κόντρα ακόμη και σ' αυτούς, που εκ του ακαδημαϊκού ρόλου τους είχαν το καθήκον στην ανανέωση των Προγραμμάτων Σπουδών και του εκπαιδευτικού υλικού τους. Οτι αυτό το τελευταίο αποτελεί ουσιαστικό όρο για τη διεκδίκηση επαγγελματικού προσανατολισμού και δικαιωμάτων των αποφοίτων, πώς άραγε να γίνει αντιληπτό;

Η προϋπόθεση που ετέθη από τη διοίκηση να θωρακιστεί το ΕΑΠ έτι περαιτέρω και νομοθετικά στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου ΑΕΙ με δύο απολύτως διακριτές περιοχές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διά ζώσης φοίτησης δεν τους περνάει από το μυαλό. Κι όμως είναι η απλούστερη σκέψη.

Η απόκτηση νέων Τμημάτων και μελών ΔΕΠ στην κατεύθυνση ενός σύγχρονου σε γνωστικά αντικείμενα ΑΕΙ, ώστε να αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του και πρότυπο ως προς την ακαδημαϊκή του ποιότητα πανεπιστήμιο, για το οποίο πρέπει να συνεργαστούν και οι μέχρι χτες απόντες από την προσπάθεια ανανέωσης και αναβάθμισης, επίσης τους είναι αδιάφορη.

Η βεβαιότητα ότι έτσι επιτέλους θα προκύψει η ανάπτυξη ερευνητικού έργου και ουσιαστικών ερευνητικών εργαστηρίων δεν συνιστά, φαίνεται, ακαδημαϊκή αξία.

Και τέλος η απόκτηση μέσω αυτής της οδού αυτονομίας του ΕΑΠ και αιρετών πρυτανικών αρχών μάλλον δεν τους απασχόλησε. Προφανώς, αφού βολεύτηκαν πολλοί (μεταξύ τους και κάποιοι επώνυμοι φοιτητές) επί πολλά χρόνια.

Αυτά εν ολίγοις γιατί πολύ σύντομα θα υπάρξει και δημόσιος διάλογος».

Πολυτεχνική Σχολή στο ΕΑΠ με τα Τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Τμήματα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr