Πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των προγραμμάτων του ΕΑΠ (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των προγραμμάτων του ΕΑΠ (ΦΩΤΟ)

Oι Τελετές Ορκωμοσιών Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και Απονομών Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκαν φέτος σε δύο Σαββατοκύριακα στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητή Βασίλη Καρδάση.

Ο Πρόεδρος τόνισε στους αποφοίτους «Πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι για την Απόκτηση του Τίτλου καθώς οι Σπουδές Εξ Αποστάσεως δεν είναι εύκολες και το ποσοστό που ολοκληρώνει τις σπουδές του δεν είναι μεγάλο».


Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αποφοίτησης της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας στις οποίες παρευρέθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και οι Διευθυντές Προγραμμάτων Σπουδών, Καθηγητής Δημήτριος Καλλές, Καθηγήτρια Μαρία Χατζηνικολάου, Καθηγητής Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής Λέανδρος Περιβολαρόπουλος και τον Καθηγητής Κων/νος Σκορδούλης.

Ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους, τονίζοντας ότι έφθασαν με την επιμέλειά τους και την αξιοσύνη τους στο τέλος μιας δύσκολης και επίπονης εκπαιδευτικής διαδικασίας και για αυτή τους την πορεία θα πρέπει να είναι υπερήφανοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ταυτόχρονα όμως υπερήφανα είναι και όλα τα Μέλη ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας αλλά και οι διδάσκοντές τους για την σημερινή τους Ορκωμοσία. Τέλος τους ευχήθηκε Καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε και η Καθομολόγηση του Διδάκτορα πλέον της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στη Διαχείριση Αποβλήτων.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, την σκυτάλη πήρε η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Στις Τελετές εκτός από τον Πρόεδρο της ΔΕ, έδωσε το παρόν το Μέλος της ΔΕ Καθηγητής Γεώργιος Διβάρης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Αθανάσιος Μιχιώτης και ο Διευθυντής του Προγράμματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» Καθηγητής Γεώργιος Γκατζιάς.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Αθανάσιος Μιχιώτης, στην ομιλία του συνεχάρη τους αποφοίτους της Σχολής γιατί, σε πείσμα των καιρών, επένδυσαν στη γνώση, στερούμενοι μία σειρά πράγματα, και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τις σπουδές τους, για τη βελτίωση του 'σήμερα', όπου και αν αυτό αναφέρεται, στη βάση των αξιών που οφείλει να υπηρετεί η επιστημονική γνώση κατά την εφαρμογή της.

Το 2ο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Ορκωμοσιών Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και Απονομών Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και οι Απονομές Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017, ξεκίνησαν οι Τελετές Ορκωμοσιών των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό». Οι Τελετές διήρκησαν από το πρωί μέχρι και το βράδυ με πλήθος κόσμου να επισκέπτεται την Πάτρα για να τιμήσει τους Απόφοιτους.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητής Αντώνης Λιοναράκης, στην ομιλία του συνεχάρη τους αποφοίτους της Σχολής γιατί, μέσα από κάθε είδους δυσκολίες και μια απαιτητική πορεία σπουδών ολοκλήρωσαν τον κύκλο για την απόκτηση του πτυχίου τους. Όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών συγχαίρει τους αποφοίτους για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:00, πριν την Τελετή Ορκωμοσίας «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την Καμεράτα της Συμφωνικής Ορχήστρας μαζί με την Ευρωπαϊκή Χορωδία του ΕΑΠ (Magisterium Vocal Ensemble), όπου παρουσιάστηκε ένα ρεπερτόριο από έργα συνθετών της Μπαρόκ και της Κλασσικής εποχής.

Την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 κατά τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή Αντώνη Λιοναράκη, ενώ για την Απονομή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία», πριν την οποία η Βυζαντινή Χορωδία του ΕΑΠ παρουσίασε ένα πρόγραμμα Βυζαντινής Υμνολογίας και παραδοσιακών τραγουδιών, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Διευθυντής του Προγράμματος Καθηγητής Χρήστος Τερέζης.

Τέλος, οι Απονομές Μεταπτυχιακών Τίτλων της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών έγιναν παρουσία του Προέδρου της ΔΕ, του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων της ΔΕ Καθηγητή Γεώργιο Ανδρουλάκη, του Διευθυντή του Προγράμματος Σπουδών «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος» Καθηγητή Ιωάννη Μουρτζόπουλο και του πρώτου Διευθυντή του ίδιου Προγράμματος Καθηγητή Δημήτρη Σκαρλάτο. Ο Καθηγητής Ιωάννης Μουρτζόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τους αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Διευθυντή του Προγράμματος «Σχεδιασμός Φωτισμού» Καθηγητή Στέλιο Ζερεφό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr