ΕΑΠ: Με απόλυτη επιτυχία οι πρώτες ΟΣΣ

ΕΑΠ: Με απόλυτη επιτυχία οι πρώτες ΟΣΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή οφείλει να ενημερώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΑΠ για τα αποτελέσματα των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων (ΟΣΣ) του περασμένου Σαββατοκύριακου (21 και 22 Οκτωβρίου).

Σε ολόκληρη τη χώρα, στις 14 πόλεις, πραγματοποιήθηκαν 733 δια ζώσης ΟΣΣ, που αντιστοιχούν σε Τμήματα φοιτητών, ενώ επίσης διεξήχθηκαν 276 ΗΛΕ Τμήματα. Η επιτυχία ήταν πρωτοφανής, αφού μόλις 3 Τμήματα δεν πραγματοποίησαν ΟΣΣ. Όπως και στα εξαμηνιαία Προγράμματα Σπουδών που είχαν ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, οι εντυπώσεις όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικές. Επιπλέον τα ΗΛΕ Τμήματα, μία καινοφανής μέθοδος εκπαίδευσης για το ΕΑΠ, των οποίων η διεξαγωγή στέφθηκε με απόλυτη σχεδόν επιτυχία, υποδεικνύει το πόσο επιβεβλημένη ήταν η εισαγωγή τους.


Η Διοικούσα Επιτροπή ευλόγως επιθυμεί να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες, μέλη ΣΕΠ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση για την έναρξη των ΟΣΣ. Επιβεβαιώνεται ότι στο σύνολό τους οι ΣΕΠ συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα των σπουδών, ενώ παράλληλα σηματοδοτούν την ακαδημαϊκή υπόσταση του Ιδρύματος. 

Ευχαριστούμε επίσης τις χιλιάδες των φοιτητών για την υπομονή τους στη μικρή καθυστέρηση της έναρξης των ΟΣΣ, όσο και για το γεγονός ότι προσήλθαν μαζικά και με ενθουσιασμό στις αίθουσες των συναντήσεων.

Καθηγητές και φοιτητές αψήφησαν, ως αποδείχθηκε, τα απαράδεκτα δημοσιεύματα μικρής μερίδας του τύπου, ορισμένες θλιβερές ανακοινώσεις, αλλά και κάποιες υπονομευτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνέχεια θα αποβεί ακόμη καλύτερη. Ήδη η αναγγελία της άμεσης λειτουργίας της βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου του ΕΑΠ στο νέο κτήριο της οδού Γραβιάς 4-6, γεγονός που προκάλεσε τα ευμενή σχόλια καθηγητών και φοιτητών, υπογραμμίζει την ακαδημαϊκή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών λειτουργιών του ΕΑΠ. Σύντομα θα ακολουθήσει η έναρξη λειτουργίας ανάλογων υποδομών στις μεγάλες πόλεις. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ

ΕΑΠ: Επιστολή για την Αξιολόγηση της Θεματικής Ενότητας Διπλωματικής Εργασίας

Το ΕΑΠ σχετικά με τις εκπτώσεις εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους φοιτητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr