Εισβολή αγνώστων στο αμφιθέατρο του ΕΜΠ την ώρα του μαθήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισβολή αγνώστων στο αμφιθέατρο του ΕΜΠ την ώρα του μαθήματος (ΒΙΝΤΕΟ) (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο είχε προκαλέσει την περασμένη Παρασκευή η εισβολή ομάδας αγνώστων στο αμφιθέατρο του ΕΜΠ αιφνιδιάζοντας φοιτητές και καθηγητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του χώρου.

Οι 70 εξωσχολικοί προκάλεσαν σύγχυση στο χώρο καθώς έβαλαν πολύ δυνατά μουσική, σε δύο μεγάλα ηχεία που έφεραν μαζί τους, έξω από το αμφιθέατρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η αμηχανία των διδασκόντων – τέσσερις πανεπιστημιακοί και δύο μέλη εργαστηριακού εκπαιδευτικού προσωπικού – που προκλήθηκε από τον τσαμπουκά της ομάδας, κράτησε ελάχιστα.


Οι διδάσκοντες αποφάσισαν να συνεχίσουν την παράδοση και δεν έφυγαν από το αμφιθέατρο, με αποτέλεσμα και οι φοιτητές να παραμείνουν στον χώρο. Μάλιστα, ένας από τους υπεύθυνους καθηγητές του μαθήματος, ο Νίκος Μπελαβίλας, αποφάσισε να γράψει στον πίνακα της αίθουσας για να απευθυνθεί προς τους φοιτητές, αφού η ένταση της μουσικής δεν του επέτρεπε να ακουστεί.

Τότε, σύμφωνα με περιγραφές παρόντων, μία κοπέλα από τους «αντιδρώντες» έσβηνε απευθείας ό,τι ο κ. Μπελαβίλας έγραφε στον πίνακα και μετά προσπάθησε και να του πάρει τον μαρκαδόρο. Το επεισόδιο τελείωσε με το πέρας της ώρας που θα γινόταν το μάθημα, οπότε έφυγαν και οι καθηγητές από το αμφιθέατρο.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδρώντας σε διάλεξη της καθηγήτριας Εγκληματολογίας Χριστίνας Ζαραφωνίτου φοιτητές ακύρωσαν μαθήματα στην Αρχιτεκτονική βάζοντας μουσική στη διαπασών.

Με δύο ηχεία που έπαιζαν στη διαπασών μουσική μια ομάδα νεαρών κατάφερε να ματαιώσει μάθημα Πολεοδομίας στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου, την περασμένη Παρασκευή: Αιτία της ιδιότυπης «διαμαρτυρίας» ήταν η διάλεξη που επρόκειτο να δώσει η καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου, με τις απόψεις της οποίας διαφωνεί μερίδα φοιτητών. Μάλιστα, οι νεαροί μοίρασαν και σχετικό κείμενο. Ωστόσο, λόγω της έντασης της μουσικής δεν μπορούσε να γίνει μάθημα ούτως ή άλλως στο αμφιθέατρο. Ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, προκειμένου να καταφέρει να απευθυνθεί στους φοιτητές του, άρχισε να γράφει στον πίνακα, πράγμα που δεν βρήκε ... σύμφωνους τους διαμαρτυρόμενους: Έτσι, μία κοπέλα, στάθηκε δίπλα στον καθηγητή και έσβηνε ό,τι εκείνος έγραφε. Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει να του αρπάξει από το χέρι και το μαρκαδόρο που χρησιμοποιούσε. 

Το σκηνικό αυτό κράτησε τόσο, όσο να λήξει η ώρα του μαθήματος και η παράδοση πρακτικά να ματαιωθεί. Απέμεινε ωστόσο να ακούγεται δυνατά η μουσική από τα ηχεία έξω από το αμφιθέατρο...

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr