Κατάληψη αποφάσισε Σχολή του ΕΜΠ

Κατάληψη αποφάσισε Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι φοιτητές αντιδρούν στις αλλαγές του Προγράμματος Σπουδών καθώς και για τον αντιδημοκρατικό τρόπο επιβολής του, παρά τις αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο σύλλογος φοιτητών πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε κατάληψη.

Διαβάστε ακόμη: ΕΜΠ: 42ο παγκοσμίως στο πεδίο Πολιτικών Μηχανικών


Έτσι σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8/3, η Σχολή πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ θα τελεί υπό κατάληψη το διάστημα, Πέμπτη 9/3 και Παρασκευή 10/3Την Δευτέρα 13/3 θα πραγματοποιηθει νέα γενική συνέλευση στις 14:30 στο Αμφ 1,2.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΕΜΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ. Πολ.Μηχ. ΕΜΠ 8/3:

 • Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο: 129
 • ΔΑΠ: 9
 • ΜΑΣ: 22
 • ΠΑΣΠ: 8
 • Λευκό: 2
 • Σύνολο: 170

(Η σημερινή Γ.Σ. ήταν εξ αναβολής και για αυτό η απαρτία ήταν μειωμένη, 125 άτομα).

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης:

 • Απόσυρση της πρότασης ΠΣ. Συζήτηση απο μηδενική βάση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του πλαισίου απόφασης.
 • Κατάληψη της σχολής Πέμπτη-Παρασκευή.
 • Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης.
 • ΝΕΑ Γ.Σ. τη Δευτέρα 13/3, 14:30, Αμφ 1,2
 • Συμμετοχή στο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο 18 Μάρτη, 15:00, στην πλατεία Ομόνοιας.
 • Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΤΕΕ την Παρασκευή 10/3.

ΜΟΡΦΩΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε την άποψη, ότι μια τέτοια αλλαγή είναι ευεργετική για εμάς. Αυτό δεν προέρχεται από μια στείρα άρνηση, αλλά από την αντίληψη ότι το περιεχόμενο των σπουδών του πανεπιστημίου, αλλά και η ίδια η ανάπτυξη της γνώσης, πρέπει να εκπορεύεται και να κινείται με μόνο άξονα τις λαϊκές ανάγκες!

Πιστεύουμε ότι ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να έχει λόγο στο πρόγραμμα σπουδών το οποίο ακολουθεί (προφανώς σε σύνδεση με τους διδάσκοντες) και συνεπώς δεν είναι ανεκτή η επιβολή οποιουδήποτε προκατασκευασμένου προγράμματος από την κοσμητεία:

Για αυτό το λόγο, αντιπροτάσσουμε τις δικές μας κατευθύνσεις για ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

- Μόρφωση για όλους! Όλη η γνώση στο πτυχίο, όχι στο σύστημα της διαρκούς επανακάταρτισης. Μόρφωση σύμφωνα με τις κλίσεις και τις δεξιότητες μας, που επιβάλλουν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο με όλα τα δικαιώματα σε αυτό.

- Εργασία για όλους! Οι σπουδές πρέπει να είναι διαβατήριο στην δουλειά και όχι στον μεσαίωνα της ανεργίας. Απέναντι στο τεράστιο κύμα μετανάστευσης, τις απλήρωτες πρακτικές, τις δουλιές με μπλοκάκι και την τραγική κατάσταση στον κλάδο μας, θέλουμε οι σπουδές να μπορούν να μας εξασφαλίζουν όλα τα εφόδια για την εργασία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

- Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών! Δυνατότητα του καθενός και της καθεμιάς να σπουδάζει, απέναντι στους ταξικούς φραγμούς. Προαιρετικά όλα τα εργαστήρια/θέματα/παρακολούθησεις, να σταματήσουν τα μαζικά κοψίματα χωρίς όριο στα μαθήματα. Διαθέσιμο πλήρες υλικό/πρότυπα θέματα σε όλα τα μαθήματα για το διάβασμα και για την εξέταση από την σχολή, και όχι από την πελατεία και τα «φροντιστήρια».

- Συνολική εποπτεία του αντικειμένου, ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση! Μπορούμε να έχουμε επίγνωση των διαφόρων πτυχών του ενιαίου γνωστικού αντικειμένου, και όχι αυτό να καταμερίζεται και να διασπάται. Ενιαιότητα της θεωρητικής μάθησης με την πρακτική διαδικασία μέσα από την διαδικασία των σπουδών. Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο ενάντια στην διάκριση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-Σχολές κατάρτισης.

- Γνώση και έρευνα για τις λαϊκές ανάγκες! Η ανάπτυξη της έρευνας να σχεδιάζεται με κριτήριο που επιβάλλουν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, των πολυεθνικών, των κρατών και της ΕΕ όπως γίνεται σήμερα. Κανένα εμπόδιο στην ανάπτυξη της επιστήμης για την ωφέλεια της κοινωνίας.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα; (ΔΕΣ ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr