Φοιτητής του ΕΜΠ μελετά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητής του ΕΜΠ μελετά το ηλεκτρικό όχημα του μέλλοντος

Οι Μέθοδοι Σχεδιασμού και Μοντελοποίησης ενός Αποδοτικού και Ελαφρού Ανθρακονημάτινου Μονοκόκ Σασί, (κατάλληλο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο) ήταν το θέμα του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο εξωτερικό με τίτλο: «Design and Modelling Methodologies of an Efficient and Lightweight Carbon-fiberReinforced EpoxyMonocoque Chassis, Suitable for an Electric Car», από τον Ευάγγελο Τσιρογιάννη από το Αγρίνιο μεταπτυχιακό φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και τον καθηγητή κ. Σοφοκλή Μακρίδη.

Ο Δήμος Αγρινίου με ανακοίνωση του συγχαίρει τον μεταπτυχιακό φοιτητή Ευάγγελο Τσιρογιάννη και σημειώνει ότι θα στηρίζει τους Αγρινιώτες φοιτητές στην προσπάθειά τους για ακαδημαϊκή εξέλιξη.

H δημοσίευση πρόκειται να αποτελέσει πηγή περαιτέρω έρευνας και εξέλιξης στον τομέα των μεταφορών. Ο σχεδιασμός, η μελέτη και η κατασκευή ελαφρών και αποδοτικών ηλεκτρικών ελληνικών οχημάτων αποτελεί όφελος, όχι μόνο για το περιβάλλον και την οικονομική μετακίνηση των πολιτών, αλλά και για την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Μέσα από το άρθρο και τη συγκεκριμένη εργασία χρόνων, υποδεικνύει ουσιαστικά τον σχεδιασμό και τη μελέτη ενός καινοτόμου ελληνικού ηλεκτρικού οχήματος πόλης, φιλικού προς το περιβάλλον, με χρήση προηγμένων υλικών και τεχνικών σχεδιασμού.