Ο Υπουργός Παιδείας για την απόσπαση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο ΕΜΠ

Ο Υπουργός Παιδείας για την απόσπαση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο ΕΜΠ

«Ρουσφετολογική» χαρακτήρισε την απόσπαση της συζύγου του Αλ.Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αντωνιάδης - «Η κυρία Μπαζιάνα είχε όλα τα επιστημονικά εφόδια. Σπουδές, δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια» απάντησε ο υπουργός Παιδείας

Ως «φθηνή αντιπαράθεση» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης που αφορούν την πρόσφατη απόφαση απόσπασης της κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα από το ΤΕΙ Κοζάνης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Ο υπουργός Παιδείας όπως γράφει το "Πρώτο Θέμα", υποστήριξε ότι η κυρία Μπαζιάνα «στοχοποιείται» γιατί είναι σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ επισήμανε ότι η  απόσπασή της ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο και πως «είναι νόμιμη και ηθική».

Συγκεκριμένα, με παρέμβασή του κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ο κ. Φίλης τόνισε: «Είμαστε μάρτυρες μιας φθηνής αντιπαράθεσης. Η κυρία Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού έχει το αρνητικό στοιχείο να είναι σύζυγος πρωθυπουργού  και τίποτα άλλο για να δικαιολογεί τις επιθέσεις».

«Δεν γνωρίζετε αν έχει προσόντα, αν το πανεπιστήμιο το ζήτησε, αν οι δικές σας κυβερνήσεις έχουν υπογράψει τις ίδιες αποσπάσεις, αν στην ιεράρχηση είναι ψηλά και άρα δεν είναι απόφαση του υπουργείου αλλά του πανεπιστημίου» συνέχισε ο ίδιος για να συμπληρώσει:  «Όμως λίγο μετράνε αυτά. Οι εντυπώσεις έχουν σημασία για εσάς».

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «η κυρία Μπαζιάνα δεν πάει πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο ως αποσπασμένη αλλά τέταρτη. Υπάρχουν υπουργοί δικών σας κυβερνήσεων που υπέγραψαν τις ίδιες αποσπάσεις» για να προσθέσει: «Δεν θα ήθελα να παραβιάσω την σεμνότητα αυτής της κυρίας αλλά έχει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο και γι' αυτό επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο και όχι ότι είναι σύζυγος πρωθυπουργού. Πρέπει να στήσουμε αυτή την φθηνή αντιπαράθεση. Η κυρία Μπαζιάνα είχε όλα τα επιστημονικά εφόδια. Σπουδές, δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Αυτοδύναμη συμμετοχή πανεπιστημιακή για να πάει σε θέση με αυξημένες υποχρεώσεις όπως είναι η θέση στο Πολυτεχνείο.  Είναι και νόμιμο και ηθικό! Να σταματήσει η φτήνια. Είναι και νόμιμο και ηθικό και δεν το κρίνει ο υπουργός.  Δεν έχω δικαίωμα να την κόψω. Υπάρχει κατάσταση που έρχεται από το Πολυτεχνείο».

Στην συζήτηση δε επιχείρησε να εμπλακεί και η κυρία Ελένη Αυλωνίτου την οποία όμως παρατήρησε σε αυστηρό ύφος ο κ. Φίλης λέγοντάς της ότι «την στήριξή σας δεν την έχει ανάγκη ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η κυρία Μπαζιάνα. Αυτού του είδους της συνηγορίες δεν τις έχει ανάγκη. Εγώ απαντώ με υπηρεσιακό τρόπο».

Νωρίτερα, ο κ. Γιώργος Αντωνιάδης (ΝΔ) κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει με ποια κριτήρια έγινε η απόσπαση την οποία χαρακτήρισε «ρουσφετολογική».

Για το ίδιο θέμα η κυρία Αννα Καραμανλή σχολίασε ότι «η σύζυγος του πρωθυπουργου θα έπρεπε να ζητήσει την εξαίρεσή της από την διαδικασία» ενώ ο προεδρεύων Δημήτρης Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε «σας θυμίζω τα γεγονότα με την σύζυγο του κ. Καραμανλή. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το επίπεδο διαλόγου».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr