Φοιτητές του ΕΜΠ ζητούν να χαθεί το εξάμηνο - Οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας δεν είναι μόνο στα χαρτιά

Η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον απελπιστική και ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν είναι η πρόταση αγανάκτησης που κατέθεσαν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και ζητούν «να χαθεί το εξάμηνο».

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή η ανατρεπτική στάση των φοιτητών, που ζημιώνει τους ίδιους, αποδίδεται στην αγανάκτηση για τις ετήσιες καταλήψεις σχολών που υπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις. «Οι φοιτητές ζητούν να μη μετατρέπεται ο ακαδημαϊκός χρόνος σπουδών σε όπλο για κομματικές μάχες, αρνούνται να πραγματοποιούνται στα χαρτιά 13 εβδομάδες διδασκαλίας και στην πράξη λιγότερες», ανέφερε χθες στην εφημερίδα καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Χθες στο Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών (γνωστό ως ΜΑΧ), χωρητικότητας 600 θέσεων, στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων συγκεντρώθηκαν καθηγητές και φοιτητές με βασικό θέμα την απόφαση των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής να χαθεί το εξάμηνο. Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση των φοιτητών με 184 ψήφους υπέρ πλειοψήφησε η πρόταση για απώλεια του εξαμήνου. Οι δύο άλλες προτάσεις - ήταν υπέρ της ολοκλήρωσης του εξαμήνου, αλλά με διαφορετική επιχειρηματολογία- μειοψήφησαν. Η πρόταση της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΕΑΑΚ έλαβε 70 ψήφους, ενώ του ΜΑΣ (ΚΚΕ) 60 ψήφους.


Οι φοιτητές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ζητούν να μη μετατρέπεται ο ακαδημαϊκός χρόνος σπουδών σε όπλο για κομματικές μάχες, αρνούνται να πραγματοποιούνται στα χαρτιά 13 εβδομάδες διδασκαλίας και στην πράξη λιγότερες ανέφερε χθες καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Ενδεικτικά φέτος, μετά τις τρίμηνες κινητοποιήσεις στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και την πρόσφατη νέα κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους, δεν αποκλείεται να κληθούν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής να καλύψουν εν κρυπτώ το τρέχον εξάμηνο με μία εβδομάδα μαθημάτων τον Σεπτέμβριο.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ 3/7, μέσα από τα Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr