Λοβέρδος για ΕΜΠ: Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Eκκληση τους διοικητικούς υπάλληλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά» δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Tόνισε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα από τον νόμο να ανοίξει τα Πανεπιστήμια.

«Εντός της ημέρας οι διοικητικοί υπάλληλοι θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών.

Παράλληλα συμπλήρωσε το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (…) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα. Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια. Σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία».

Διαβάστε Επίσης: Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά καρφιά το βράδυ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο [Εικόνες]

Συνάντηση μεταξύ καθηγητών και λεκτόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Τονίζουν:

Η διεκδίκηση του δικαιώματος της εργασίας από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ είναι απολύτως σεβαστή αλλά δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την παρεμπόδιση εισόδου των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και στα γραφεία τους.

Είναι αδήριτη ανάγκη να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου χωρίς όμως οποιαδήποτε άλλη ακαδημαϊκή μεταβολή. Η τελευταία ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων που αποτρέπει την απώλεια του εαρινού εξαμήνου είναι η Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014. και καλούν ομόφωνα

Τον Πρύτανη του ΕΜΠ να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει άμεσα η αυθαίρετη παρεμπόδιση εισόδου στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, μετά και την απόρριψη από τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις των επανειλημμένων εκκλήσεων για άρση της παρεμπόδισης αυτής.

Το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές της Σχολής να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας την Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014, προκειμένου να συνεχισθεί η διδασκαλία των μαθημάτων.