Υπολείπονται 4 εβδομάδες μάθημα στο ΕΜΠ για να μη χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές

Κοντά στον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο βρίσκονται εκ νέου οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, μετά την νέα αιφνιδιαστική απόφαση που πήραν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοί του για συνέχιση της απεργίας τους για αόριστο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα στη γενική συνέλευση 40 ατόμων τα 27 από αυτά αποφάσισαν ότι η απεργία θα συνεχιστεί.

Αύριο οι Κοσμήτορες και τα μέλη της διοίκησης του Πολυτεχνείου θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.


Μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα (9) εβδομάδες μαθημάτων (στο ΕΜΠ) και υπολείπονται ακόμη τέσσερις (4) εβδομάδες για τη συμπλήρωση των δεκατριών (13) εβδομάδων που προβλέπονται από το νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο. Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Την  παραπάνω κολινή ανακοίνωση έκανε η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αφορμή την κατάληωψη που πραγματοποιείται στο Ιδρυμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΜΠ ακόμα μια φορά αυτό το ακαδημαϊκό έτος βιώνει μια μεγάλη κρίση, με ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες στη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του. Από τη μια πλευρά η διαφαινόμενη απώλεια ενός σοβαρού ποσοστού των εργαζομένων – διοικητικών υπαλλήλων του και από την άλλη ο σημαντικός κίνδυνος απώλειας του εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές. Μπροστά σ’ αυτούς τους κινδύνους η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες του Ε.Μ.Π., δηλώνοντας για μια ακόμα φορά ότι έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα από πλευράς Ε.Μ.Π. όλες οι ενέργειες και έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις που απαιτήθηκαν από το ΥΠαιΘ στην κατεύθυνση στήριξης του προσωπικού του Ιδρύματος, επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα (9) εβδομάδες μαθημάτων και υπολείπονται ακόμη τέσσερις (4) εβδομάδες για τη συμπλήρωση των δεκατριών (13) εβδομάδων που προβλέπονται από το νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο. Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες του Ε.Μ.Π., έχοντας πάντα σαν βάση και μοναδικό οδηγό τον ακαδημαϊκό διάλογο, την βαθειά κατανόηση των προβλημάτων και την πίστη ότι όλοι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον ακαδημαϊκό χώρο, στις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείχνουν το μέγιστο αίσθημα ευθύνης για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και οι δυσκολίες που δημιουργούνται στα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, απευθύνουν έστω και την ύστατη στιγμή και για πολλοστή φορά έκκληση:

(α) Στην πολιτεία να υλοποιήσει, επί της ουσίας, τη διαδικασία ολοκλήρωσης της κινητικότητας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των Ιδρυμάτων. και

(β) Στους   εργαζόμενους να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο στο ΕΜΠ, και να μην οδηγηθούν οι φοιτητές μας στο αδιέξοδο και την απογοήτευση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr