Καταλήψεις στο ΕΜΠ-Κλειστές σχολές στο ΕΚΠΑ

Οι επτά από τις 9 σχολές του ΕΜΠ, τελούν υπό κατάληψη από   φοιτητές , ενώ στην κεντρική πύλη του Ιδρύματος, οι «καταληψίες» δεν επιτρέπουν την είσοδο στα αυτοκίνητα. Ωστόσο , όπως γράδει το esos.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΜΠ, η Κεντρική διοίκηση (πρωτόκολλο κλπ)  λειτουργεί κανονικά , όπου οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να εξυπηρετηθούν, εισερχόμενοι στο Πολυτεχνείο χωρίς το αυτοκίνητο.

Στο ΕΚΠΑ  από 13/6/2014 παρέμειναν κλειστές δύο βασικές σχολές η  Ιατρική και η  Νομική- ενώ οι υπόλοιπες υπολειτουργούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Επιτροπής Διαθεσίμων ΕΚΠΑ, η οποία σημειώνει τα εξής:

Α.Στο πλαίσιο της 48ης απεργίας της ΟΔΠΤΕ και τις αποφάσεις των Γ.Σ. των Συλλόγων συνεχίζονται οι δράσεις των εργαζομένων για να ματαιωθεί η πολιτική των απολύσεων.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Β.Οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις πολύμορφες δράσεις τους για να αναγκαστεί η κυβέρνηση σε υποχώρηση και να ματαιωθεί η πολιτική των απολύσεων.

Γ.Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις δουλειές τους και να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο σε αδυναμία λειτουργίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr