Καταλήψεις στο ΕΜΠ-Κλειστές σχολές στο ΕΚΠΑ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Οι επτά από τις 9 σχολές του ΕΜΠ, τελούν υπό κατάληψη από   φοιτητές , ενώ στην κεντρική πύλη του Ιδρύματος, οι «καταληψίες» δεν επιτρέπουν την είσοδο στα αυτοκίνητα. Ωστόσο , όπως γράδει το esos.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΜΠ, η Κεντρική διοίκηση (πρωτόκολλο κλπ)  λειτουργεί κανονικά , όπου οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να εξυπηρετηθούν, εισερχόμενοι στο Πολυτεχνείο χωρίς το αυτοκίνητο.

Στο ΕΚΠΑ  από 13/6/2014 παρέμειναν κλειστές δύο βασικές σχολές η  Ιατρική και η  Νομική- ενώ οι υπόλοιπες υπολειτουργούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Επιτροπής Διαθεσίμων ΕΚΠΑ, η οποία σημειώνει τα εξής:

Α.Στο πλαίσιο της 48ης απεργίας της ΟΔΠΤΕ και τις αποφάσεις των Γ.Σ. των Συλλόγων συνεχίζονται οι δράσεις των εργαζομένων για να ματαιωθεί η πολιτική των απολύσεων.

Β.Οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις πολύμορφες δράσεις τους για να αναγκαστεί η κυβέρνηση σε υποχώρηση και να ματαιωθεί η πολιτική των απολύσεων.

Γ.Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις δουλειές τους και να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο σε αδυναμία λειτουργίας.