Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο ΕΜΠ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να προκηρυχθούν οι 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έλαβαν οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους.

"Είναι γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει πληγεί περισσότερο από τη διαθεσιμότητα και είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση και την καταστροφή του. Θα θέλαμε να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία ότι ο σύλλογός μας, με συνέπεια λόγων και πράξεων, τήρησε όλα αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, για μια δίκαιη λύση διάσωσης όλων των διαθεσίμων συναδέλφων μας και βοήθησε το Πανεπιστήμιο να μείνει ανοιχτό ζητώντας και από τους ίδιους τους διαθέσιμους - συναδέλφους να εργάζονται ώστε να μην καταρρεύσει", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Επίσης, αναφέρουν: "Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά:

- την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο,

- την περαιτέρω μείωση του διοικητικού προσωπικού, κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ

και

- τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.

Πρέπει επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί να λάβουν σοβαρά υπόψη συνολικά, τα προβλήματά που διέπουν τη λειτουργία του Ιδρύματος, όπως στους τομείς καθαριότητας και φύλαξης.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις ευθύνες που θα επωμιστούν από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας και μάλιστα με την οριστική πλέον αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με αποτέλεσμα:

- την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,

- τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο

και

- τη διακοπή του κοινωνικού έργου (πανεπιστημιακές κλινικές στα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ) που επιτελείται από το Ίδρυμα", καταλήγει η ανακοίνωση.