''Άναψαν τα αίματα'' στο ΕΜΠ όταν φοιτητές πήγαν να παρακολουθήσουν μάθημα!

''Άναψαν τα αίματα'' στο ΕΜΠ όταν φοιτητές πήγαν να παρακολουθήσουν μάθημα και βρέθηκαν τελικά εκτός αίθουσας. Όπως αναφέρει το κείμενο το οποίο αναρτήθηκε ο σύλλογος μελών ΔΕΠ δεν είχε βγάλει κάποια απόφαση υπέρ/ κατά της απεργίας, και οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποφανθεί "ελλιπώς" -μέσω των ΔΣ τους. Ακολούθως μπήκαν με κάποιον τρόπο στο Πολυτεχνείο
πηγή:foititikanea.gr
Το κείμενο όπως έχει αναρτηθεί από φοιτητή του ΕΜΠ την Παρασκευή 13/06, στο χώρο συζήτησης της Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών έχει ως εξής:
Καλησπέρα σε όλους σας.

Σας γράφω σήμερα εδώ για να σας γνωστοποιήσω κάτι που συνέβη χτες και μέχρι τώρα ομολογώ πως δίσταζα να κοινοποιήσω. Χτες, λοιπόν, στη σχολή μας -όπως και σε όλους τους χώρους του ΕΜΠ- καλώς ή κακώς, δεν είχαμε πρόσβαση. Ο σύλλογος μελών ΔΕΠ δεν είχε βγάλει κάποια απόφαση υπέρ/ κατά της απεργίας, και οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποφανθεί "ελλιπώς" (κατ' εμέ) -μέσω των ΔΣ τους. Για το λόγο αυτό, εγώ και κάποιοι φοιτητές από τη σχολή μας καθώς και από τη ΣΕΜΦΕ, μπήκαμε με κάποιον τρόπο στο Πολυτεχνείο και φτάσαμε σε μία αίθουσα για μάθημα. Ήταν ένα μάθημα που είμαστε συνήθως 15 άτομα, οπότε είχαμε ενημερωθεί ότι αν μπορούμε, να πάμε. Ούτως ή άλλως η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική και απουσίες δεν μπαίνουν. Ε, και έτσι πήγαμε.

Έχετε όλοι σας κάθε δικαίωμα να κρίνετε (ή να κατακρίνετε) αυτή μας την απόφαση. Δεν στέκομαι εκεί. Γράφω τα λόγια αυτά για το περιστατικό που θα σας διηγηθώ.

Έφτασα στην αίθουσα στις 12.30. Εκείνη την ώρα, δύο φοιτητές -που δήλωναν ηλεκτρολόγοι- μιλούσαν σε έντονο κλίμα με τον καθηγητή. Κάποια στιγμή άρχισαν να ανάβουν τα αίματα, ανέβασαν τα παιδιά παραπάνω τον τόνο της φωνής τους, μιλούσαν στον ενικό κλπ κλπ και με κάποιον τρόπο (που δεν θυμάμαι) βρέθηκαν τελικά εκτός αίθουσας, και ο καθηγητής κλείδωσε. Και μετά άρχισαν όλα. Κλωτσιές στην πόρτα, χτυπήματα στην κλειδαριά, συνθήματα και επαναλαμβανόμενες απειλές. "Να ξέρετε ότι από εδώ μέσα δεν βγαίνετε" και πάλι τα ίδια. Ο καθηγητής εν τω μεταξύ, είχε ζητήσει εξαρχής κάποιον διοικητικό να του εξηγήσει ότι από τη στιγμή που τα μέλη ΔΕΠ δεν έχουν συνεδριάσει, δεν δεσμεύεται από κάποια απόφαση. Και αυτοί τίποτα. Και συνέχισαν οι κλωτσιές, τα χτυπήματα και οι απειλές. Κάποια στιγμή, έφεραν και μία έδρα και την έβαλαν μπροστά στην πόρτα. Τελοσπάντων, μετά από μιάμιση ώρα, αποφάσισαν να φέρουν την ...(όνομα)... από τη γραμματεία μας, η οποία ήρθε μέσα, συζητήσαμε και εν τέλει ανέλαβε και την ευθύνη για τα παιδιά έξω και μετά από ένα μισάωρο συζήτησης, έφυγε (και πήρε και τα παιδιά μαζί της). Αμέσως μετά φύγαμε και εμείς.

Γράφω τα παραπάνω γιατί ο φόβος που βιώνεις εκείνες τις ώρες, όχι μόνο για σένα, αλλά και για τους άλλους που έχεις γύρω σου, είναι τρομερός. Έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε με την απόφασή μου και των συμφοιτητών μου να πάμε για μάθημα, αλλά λυπάμαι πολύ, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τρομοκρατεί με τέτοιο τρόπο συμφοιτητές του. Γιατί από τη στιγμή που δεν καλούσαν κανέναν απεργό διοικητικό, ήταν σκέτη τρομοκρατία.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr