ΕΜΠ: Διεπιστημονικό – Διασχολικό ΠΜΣ «Υπολογιστική Μηχανική»

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
 ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015
Οι Σχολές Χημικών Μηχανικών (συντονίζουσα), Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, λειτουργούν το Διεπιστημονικό – Διασχολικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Υπολογιστική Μηχανική» και καλούν τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο ΔΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.


Το ΔΠΜΣ «Υπολογιστική Μηχανική» λειτουργεί από το 1998. Το Πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε ανάπτυξη και χρήση υπολογιστικών μεθόδων στις επιστήμες του μηχανικού με κεντρικό στόχο τη συμβολή στη δημιουργία στελεχών έρευνας και βιομηχανίας με υψηλή και διεθνώς ανταγωνιστική ειδίκευση.
Το Πρόγραμμα, ελάχιστης διάρκειας τριών (3) και μέγιστης τεσσάρων (4) εξαμήνων, οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Το πρόγραμμα των μεταπτυχιακών μαθημάτων περιλαμβάνει μαθήματα κορμού και μαθήματα και σεμινάρια εξειδίκευσης σε δύο ανεξάρτητες ροές, την Υπολογιστική Μηχανική Ρευστών και την Υπολογιστική Μηχανική Στερεών. Η παρακολούθηση των μαθημάτων διαρκεί δύο εξάμηνα, ενώ στο τρίτο εξάμηνο εκπονείται η Μεταπτυχιακή Εργασία. Οι κύριες κατευθύνσεις των μαθημάτων εξειδίκευσης είναι Διεργασίες, Υλικά, Κατασκευές και Περιβάλλον-Ενέργεια.


Στο ΔΠΜΣ “Υπολογιστική Μηχανική” γίνονται δεκτοί Διπλωματούχοι Μηχανικοί του ΕΜΠ ή άλλων ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένων και ισότιμων με το ΕΜΠ, καθώς και απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Δεκτοί γίνονται επίσης και τελειόφοιτοι των ιδίων Σχολών με την προϋπόθεση ότι θα αποφοιτήσουν την περίοδο Σεπτεμβρίου 2014. Οι εισακτέοι, ο μέγιστος αριθμός των οποίων ορίζεται σε σαράντα (40), θα επιλεγούν με βάση τις κείμενες διατάξεις. Οι υποψήφιοι μπορεί, κατά την κρίση της επιτροπής επιλογής, να κληθούν σε προφορική συνέντευξη η οποία και θα συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή.
Για περισσότερες πληροφορίες: Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, Τηλ.:210-7723241, κα Ελένη Καραμέτου, Τηλ: 210-7721502, κα Αγγελική Μάνεση, Τηλ: 210-7721128 (Fax: 210-7723304, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
H υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 30/06/2014, με την αποστολή των ακόλουθων δικαιολογητικών:


Αίτηση υποψηφιότητας, από http://compmech.chemeng.ntua.gr
Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
Αναλυτική βαθμολογία. Οι τελειόφοιτοι πρέπει να στείλουν την τρέχουσα βαθμολογία
Συστατικές επιστολές
Αθήνα, Μάϊος 2014
Ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ
Α.Γ. Μπουντουβής
Καθηγητής ΕΜΠ