Από φοιτητής του ΕΜΠ... παπάς

Από τα έδρανα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο μετόχι της Μονής Χρυσοπηγής στο Παγκράτι βρέθηκε ο 25χρονος Μιχάλης Παπανικολάου, ο οποίος τον περασμένο μήνα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι από το μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Ο νεαρός ιερέας, που έγινε πατέρας προ τριών μηνών, με καταγωγή από το Βόλο, πρόσφατα απέκτησε το πτυχίο του ηλεκτρολόγου - μηχανικού, πάντοτε, όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού του υπήρχε η ιεροσύνη, παρόλο που, όπως λέει, σκοπεύει να συνδυάσει τις δύο ιδιότητες.

Η δραστηριότητα του πατέρα Μιχαήλ δεν σταματά εδώ, αφού ο εθελοντής ιερέας θέλει να περάσει... τα σύνορα και να βρεθεί στην Αφρική, έχοντας ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τον επίσκοπο Μπουρουντί Ιννοκέντιο, ώστε να συνδράμει στο ιεραποστολικό έργο της εν λόγω μητρόπολης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


«Ήμουν από παιδί κοντά στην Εκκλησία, ενώ λειτούργησε παράλληλα ως πρότυπο και ο θείος μου, ο οποίος είναι ιερομόναχος στη Μονή Γρηγορίου. Υπήρχε η έννοια της ιεροσύνης στο σπίτι και σταδιακά, μεγαλώνοντας, γνώρισα κάποιους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκα πνευματικά και ερχόμενος στην Αθήνα ως φοιτητής, άρχισε να μου γεννιέται η επιθυμία να γίνω εθελοντής κληρικός.

«Τώρα, μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω στον κόσμο» εξηγεί ο ίδιος στην πανθεσσαλική ηλεκτρονική εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, το δέσιμο με την Εκκλησία δυνάμωσε (παρακολουθούσε λατρευτικές ακολουθίες στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη) και η ιδέα της ιεροσύνης ωρίμασε στο μυαλό του νεαρού φοιτητή, με το πλήρωμα του χρόνου να έρχεται τελικά πριν από λίγες ημέρες.

«Επηρεάστηκα. Μου άρεσε αυτό που έκαναν οι φωτισμένοι κληρικοί και επέλεξα να ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο» λέει στην εφημερίδα Δημοκρατία ο πατέρας Μιχαήλ.

Σήμερα, η ιεραποστολή παραμένει πρώτη του προτεραιότητα και ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος που πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να αφοσιωθεί σε αυτήν, τονίζοντας ότι θεωρεί την είσοδό του στους κόλπους της Εκκλησίας ως άμισθος κληρικός τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής του.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr