Κατάληψη ΕΜΠ, Πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν, πανεπιστημιακή κοινότητα, μετανάστες Πολυτεχνείο Κατάληψη ΕΜΠ: Πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν ότι κρατούν έξω υπό την απειλή βίας την πανεπιστημιακή κοινότητα

Κατάληψη ΕΜΠ: Πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν ότι κρατούν έξω υπό την απειλή βίας την πανεπιστημιακή κοινότητα

Υπό κατάληψη βρίσκεται από την Δευτέρα 29/2 το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, από αγνώστους που εισέβαλαν και το έχουν μετατρέψει σε «κέντρο φιλοξενίας» μεταναστών.

Το γεγονός κατήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Γκαζέτας του ΕΜΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι καταληψίες είναι άσχετοι με το χώρο του πανεπιστημίου και πως εκδίωξαν και κρατούν έξω υπό την απειλή βίας την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο Γκίνη στεγάζονται 70 άτομα, κατά κύριο λόγο οικογένειες με παιδιά. Το θέμα χειρίζεται η πρυτανική αρχή, ενώ οι πανεπιστημιακοί του ΕΜΠ παρουσιάζονται διχασμένοι, καθώς αντιδρούν μεν στην κατάληψη του κτιρίου (βέβαια, το κτίριο Γκίνη πολύ συχνά είναι υπό κατάληψη...), αλλά δηλώνουν ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές καθώς στεγάζονται πρόσφυγες.

Η ομάδα των ατόμων που το κατέλαβε ανακοίνωσε πως η κίνηση αυτή έγινε με στόχο να στεγαστούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται δίχως κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κατάληψης έχει ως εξής:

«Το απόγευμα της Δευτέρας 29/02/2016, μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας.

Καλούμε ομάδες, συλλογικότητες και άτομα να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη ώστε να την μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα ενάντια στα κράτη και στα σύνορά τους.

Άμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!

Nar Tawra Al Horiya | Φωτιά Εξέγερση Λευτεριά!

Ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη, 1 Μάρτη 2016, στις 18:00 μες στο κτήριο Γκίνη, Πολυτεχνείο (είσοδος από οδό Στουρνάρη, Εξάρχεια)».

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΕΜΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr