Καθηγητές του ΕΜΠ καταγγέλλουν ότι φοιτητές ασκούν ψυχολογική-σωματική βία στους πανεπιστημιακούς

Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καταγγέλλουν πως οι φοιτητές τους ασκούν ψυχολογική και σωματική βία.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως τους τελευταίους μήνες είναι αδύνατον η Σύγκλητος να συνεδριάσει αν στην σύσκεψη δεν παρευρίσκονται ορισμένοι φοιτητές και εξωθεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι ασκούν ψυχολογική πίεση για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Όπως γράφει η εφημερίδα ''Τα Νέα'' άλλοι φοιτητές είναι πιο δραστικοί: «παρεμβαίνουν» με ωμή σωματική βία εναντίον όσων πανεπιστημιακών δεν τους είναι αρεστοί. Όπως λένε, είναι άλλο πράγμα να προσκαλείται κάποιος στη Σύγκλητο για κάποιο συγκεκριμένο θέμα και άλλο να παρακολουθείται συστηματικά.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Ο καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΜΠ, Κίμων Χατζημπίρος σε ανοιχτή του επιστολή σημειώνει: «Υψίστη υποχρέωση της πρυτανείας είναι να εξασφαλίζει ανοιχτό και λειτουργικό πανεπιστήμιο. Οφείλει να διασφαλίζει το σεβασμό στη νομιμότητα, να μην αδρανεί ενώπιον παρανομιών, όπως η σύννομη λειτουργία της Συγκλήτου και της Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού, όπως η ανοχή βίαιων πρακτικών στο Ίδρυμα π.χ. «περιφρούρηση», δηλαδή παρεμπόδιση καθηγητών, φοιτητών, ερευνητών ή υπαλλήλων να εργαστούν και «κατάληψη», δηλαδή κατοχή ακαδημαϊκών χώρων, από τους οποίους αποκλείονται οι διαφωνούντες».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr