Αγωνιστικό μονοθέσιο, φοιτητές, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ΕΜΠ Αγωνιστικό μονοθέσιο από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)

Αγωνιστικό μονοθέσιο από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)

Μία όμαδα φοιτητών η Prom RacingTeam του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student, απο το 2011, δημιουργώντας  το δικό της αγωνιστικό όχημα και δηλώνει παράλλήλα πώς μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στα μεγαλύτερα και καλύτερα χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Έχουν ήδη 50 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς αγώνες ταχύτητας για οχήματα που έχουν σχεδιαστεί από σπουδαστές και πλέον προετοιμάζονται για τις μάχες του επόμενου καλοκαιριού.


Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές που σπουδάζουν εφαρμοσμένη μηχανική-μηχανολογία, αλλά και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2011 συμμετείχε με ένα αγωνιστικό μονοθέσιο στην κατηγορία Class 1, καταγράφοντας 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Italy και 28 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Hungary, όπου και έχει καταλάβει την 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής.

Prom Racing Team

Η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου και πλέον προηγμένου μονοθέσιού της, θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 2016.

Βόλτα με το μονοθέσιο τους

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr