Εγκαινιάζεται, χώρος, startups, φοιτητών, Mindspace Εγκαινιάζεται σήμερα ο νέος χώρος για startups φοιτητών «Mindspace»

Εγκαινιάζεται σήμερα ο νέος χώρος για startups φοιτητών «Mindspace»

Η αποστολή του είναι να παρουσιάσει την επιχειρηματικότητα ως επιλογή στους φοιτητές και να υποστηρίξει ομάδες φοιτητών που θέλουν να προχωρήσουν την ιδέα τους σε startup.

Πότε και που

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Το ‪Mindspace‬ σήμερα Πέμπτη 10/12, στις 16:30 ανοίγει την πόρτα του στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή στην εκδήλωση παρουσίασής του στην αίθουσα τελετών του κτιρίου Διοίκησης ΕΜΠ.

Τι είναι το Mindspace‬

Στόχος του χώρου αυτού είναι να λειτουργήσει ως hackerspace, αποτελώντας σημείο συνάντησης φοιτητών που θέλουν να εργαστούν πάνω στην ιδέα τους δημιουργώντας ένα πρωτότυπο. Έχοντας ιδρυθεί ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός το 2014, η αποστολή του Mindspace είναι να παρουσιάσει την επιχειρηματικότητα ως επιλογή στους φοιτητές και να υποστηρίξει ομάδες φοιτητών που θέλουν να προχωρήσουν την ιδέα τους σε startup. Τον τελευταίο χρόνο, με τις δράσεις του, το Mindspace στοχεύει στο να δημιουργήσει μία κοινότητα στον ακαδημαϊκό χώρο με ενδιαφέρον στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα και να την ενεργοποιήσει προβάλλοντας ως role models φοιτητές που έχουν ξεκινήσει startup.

Εκδήλωση

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής Ιωάννης Κ. Γκόλιας και θα ακουλουθήσει παρουσίαση του Mindspace από τον Πρόεδρό του κο Δημήτρη Μεσσήνη.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Μαρίνα Χατσόπουλος, επιχειρηματίας και angel investor. Η Μαρίνα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. και επενδυτής της Levitronix Technologies, διευθύντρια της Cynosure Inc. και συμμετέχει στην συμβουλευτική επιτροπή των Nantucket Conference, EGG accelerator και MIT Enterprise Forum Greece. Το 1994 ίδρυσε την Z Corporation, μία πρωτοπόρο εταιρία τρισδιάστατων εκτυπωτών, η οποία πουλήθηκε το 2005. Έχει επίσης υπάρξει διευθύντρια του GSI Group και της Contex Holding, επενδυτής και διευθύντρια του Tea Forte και επενδυτής και Διευθυντής της Dear Kate. Σήμερα είναι επενδυτής στην Codebender, με έδρα την Ελλάδα. Κατέχει Β.Α. από το Brown και M.S. από το MIT.

Mindspace‬ Eλλάδα ΕΜΠ

Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr