Φοιτητές Ελληνικού Πανεπιστημίου φτιάχνουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο [ΒΙΝΤΕΟ]

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητές, Ελληνικού, Πανεπιστημίου, φτιάχνουν, ηλεκτρικό, αυτοκίνητο, ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητές Ελληνικού Πανεπιστημίου φτιάχνουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο [ΒΙΝΤΕΟ]

Αν κανείς πρέπει να υποστηρίξει μια προσπάθεια στη χώρα μας, βάζοντας ίσως και βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτή είναι σίγουρα της ομάδας των φοιτητών του project «Προμηθέας». Πρόκειται για φοιτητές, άντρες και γυναίκες, του ΕΜΠ, που εδώ και χρόνια κατασκεύασαν και εξελίσσουν συνεχώς ένα ηλεκτρικό όχημα με το όνομα «Πυρφόρος» και σκοπό τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο αγώνα οικονομίας Shell Eco Marathon.

H ομάδα των Ελλήνων φοιτητών συμμετέχει από το 2009 σε αυτό τον παγκόσμιο θεσμό, φέρνοντας κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα, με αποκορύφωμα τη 10η θέση του 2015 –ανάμεσα σε 50 συμμετέχοντες στην πιο απαιτητική κατηγορία του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο στη χώρα μας από τους φοιτητές, χωρίς κανένα στοιχείο του εμπορίου, κάτι που αποδεικνύει το μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης και γνώσης που έχουν αποκτήσει.

Μάλιστα, στο άμεσο μέλλον, η ομάδα σκέφτεται πολύ σοβαρά την σχεδίαση και κατασκευή ενός πολύ μικρού διθέσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στόχο την παραγωγή του στην Ελλάδα. Αυτό θα έχει ελάχιστο βάρος και δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά για αυτονομία της τάξης των 60 χιλιομέτρων τουλάχιστον.

Δείτε στο σχετικό video την καμπάνια χρηματοδότησης που ξεκίνησαν για την προσπάθειά τους και επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα  εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/prometheus-project#/ ή τη σελίδα του πολύ όμορφου και ενημερωτικού site τους εδώ: http://sem.ntua.gr/index.php/el-gr/

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

«Πυρφόρος ΙΙ»

«Πυρφόρος ΙΙ»

Η ομάδα αποτελείται

1) Υπεύθυνος Καθηγητής Αντώνιος Κλαδάς Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος Ε.Μ.Π.

2) Επικεφαλής Ομάδας Χρήστος Κρασόπουλος

Ομάδα Συστήματος Κίνησης

1) Ηλίας Κατσαμπίρης-Γράψας

2) Νίκος Κούρος

3) Αναστάσης Τσουμάνης

4) Σταύρος Δάβαρης

5) Κωνσταντίνος Γάλλος

6) Χρήστος Αγαθοκλέους

7) Κατερίνα Φορούλη

8) Ηλίας Καραφυλλάκης

9) Ιωάννα Αρμούτη

10) Φωτεινή Καραμούντζου

11) Νικόλαος Αδαμόπουλος

Ομάδα Μηχανολογικών

1) Σεβαστιανός Πολίτης

2) Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

3) Νικόλαος Νταβαρίνος

Ομάδα Δημοσίων Σχέσεων

1) Ασπασία Σκαλίδη

2) Ουρανία Μαντά

3) Ζωή Κωνσταντακοπούλου