24ωρη, απεργία, διοικητικών, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ 24ωρη απεργία διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

24ωρη απεργία διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Με 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια απαντούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους, οι οποίοι δικάζονται για «παραβίαση δικαστικής απόφασης» και «συμμετοχή σε παράνομη απεργία».

Την Παρασκευή πραγματοποίησαν στάση εργασίας, ενώ η δεύτερη και κυριότερη κινητοποίηση είναι η 24ωρη απεργία αύριο, όταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και την Πέμπτη με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.


Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Παιδείας, εκφράζει τη συμπαράστασή του «στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική δικαιοσύνη και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρεί τη δικαστική δίωξη των κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων καταχρηστική». «Το κατηγορητήριο είναι έωλο, πρόκειται ξεκάθαρα για συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη.

Ο σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» ανέφερε από την πλευρά της η Ντίνα Σπυροπούλου, υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών που δικάζεται τη Δευτέρα.

Από τους 14 υπαλλήλους, οι οκτώ είναι μέλη γενικών συνελεύσεων του ΕΚΠΑ και οι υπόλοιποι έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr