ΕΜΠ, ευρωπαϊκή, εκδήλωση, Βραδιά, Ερευνητή Σήμερα στο ΕΜΠ θα διεξαχθεί η ευρωπαϊκή εκδήλωση«Βραδιά του Ερευνητή»

Σήμερα στο ΕΜΠ θα διεξαχθεί η ευρωπαϊκή εκδήλωση«Βραδιά του Ερευνητή»

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 θα διεξαχθεί η ευρωπαϊκή εκδήλωση για την Επιστήμη και την Έρευνα, «Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 «2014-2015 Researchers’Night: The Greek events», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει από 18:00 - 24:00 στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου Πατησίων, η οποία θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χορωδία και την Ομάδα Κρουστών του ΕΜΠ.


«Η Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου «2014-2015 Researchers' Night: The Greek events»  για το ΕΜΠ είναι η Καθηγήτρια, Αντωνία Μοροπούλου.

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον» και  αυτή διοργανώνεται φέτος σε οκτώ πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Κόρινθο, Ρόδο και Πύλο. 

Πάντως η είσοδος της «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, ενώ θα μπορεί κανείς να  απολαύσει από κοντά τους ερευνητές και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή είναι η ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία. Το κοινό της εκδήλωσης  (με έμφαση στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης) θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε αλληλεπίδραση με τους ερευνητές μέσω συμμετοχής σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η ΑΦΙΣΑ

η αφίσα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr