ΕΜΠ, καλύτερα, Πανεπιστήμια, Μετσόβιο, Πολυτεχνείο, Εθνικό Το ΕΜΠ ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Το ΕΜΠ ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Στην πρόσφατη αξιολόγηση του αναγνωρισμένου καταλόγου κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS) το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πολυτεχνείων) στον κόσμο για την περίοδο 2015/16.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία “Engineering and Technology” το ΕΜΠ κατατάσσεται στην 67η θέση παγκοσμίως, υψηλότερα από κάθε άλλο αντίστοιχο ελληνικό Πανεπιστήμιο, και 17ο στον Ευρωπαϊκό χώρο.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Στην αντίστοιχη περσινή κατάταξη το ΕΜΠ ήταν στην 76η θέση παγκοσμίως και στην 24η θέση στην Ευρώπη, δηλ. παρουσίασε βελτίωση παρά την δυσμενή συγκυρία που περνάει η χώρα μας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο κριτήριο “εκτίμηση από τους εργοδότες” το ΕΜΠ κατατάσσεται 27ο στον κόσμο και 7ο στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Τα 20 καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως (λίστα)

Η σημασία της κατάταξης αυτής του ΕΜΠ γίνεται προφανής από την διαπίστωση ότι στον σχετικό κατάλογο μετά το ΕΜΠ κατατάσσονται πολύ γνωστά Πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάλογη βελτίωση σημειώθηκε και στην αξιολόγηση των Πανεπιστημίων χωρίς διάκριση αντικειμένου (στην οποία λαμβάνονται υπόψη και πρόσθετα κριτήρια που αξιολογούν καλύτερα τις υπόλοιπες επιστήμες), σύμφωνα με την οποία το ΕΜΠ κατατάσσεται πλέον στην 376η θέση έναντι της περσινής κατάταξης στις θέσεις 441-450.

Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΕΜΠ (ΕΔΩ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr