ΕΜΠ, ελληνικό, ΑΕΙ, διεθνή, κατάταξη, Μετσόβιο,Πανεπιστήμιο,Πολυτεχνείο,2015 Το ΕΜΠ είναι το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που βελτίωσε τη θέση του στη διεθνή κατάταξη

Το ΕΜΠ είναι το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που βελτίωσε τη θέση του στη διεθνή κατάταξη

Το ΕΜΠ αντέχει και ενισχύεται. Είναι το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που βελτίωσε τη θέση του στη διεθνή κατάταξη του Οργανισμού Quacquarelli Symonds (QS) για το 2015.

Στην ίδια κατάταξη πλασάρονται έξι ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία πάντως είτε έχουν υποχωρήσει ή έχουν μείνει στάσιμα σε σχέση με το 2014. Στην κορυφή βρίσκεται το MIT των ΗΠΑ.


Μείνε ενημερωμένος για όλα τα νέα του ΕΜΠ (ΕΔΩ)

Ειδικότερα, το ΕΜΠ βρίσκεται μεταξύ των πρώτων 400 ΑΕΙ της κατάταξης. Μάλιστα, το ΕΜΠ είναι το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που βελτίωσε τη θέση του, καθώς ανέβηκε στην 376η θέση, ενώ πέρυσι ήταν στη δεκάδα 441-450. Ακολουθούν το ΑΠΘ το οποίο κατατάχθηκε στις θέσεις 461-470 όπου βρίσκονταν και πέρυσι, και το Παν. Κρήτης το οποίο υποχώρησε στη 501-550 από τη δεκάδα 451-460 πέρυσι. Όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το Παν. Αθηνών υποχώρησε στις θέσεις 601-650 (από τη δεκάδα 491-500), βρίσκοντας στην ίδια ομάδα το Πανεπιστήμιο Πατρών που διατήρησε την περυσινή θέση του. Τέλος, το Οικονομικό Παν. Αθηνών τοποθετήθηκε στις θέσεις 701+, όπως και πέρυσι.

Στα επιμέρους κριτήρια, το ΕΜΠ βρίσκεται στη 238η θέση σε ό,τι αφορά τη διεθνή επίδραση της έρευνά του. Στον τομέα της Μηχανολογίας και της Τεχνολογίας, μετά το ΕΜΠ και την 67η θέση, το ΑΠΘ βρίσκεται στην 146η και το Παν. Πατρών στη 211η, ενώ το ΟΠΑ βρίσκεται μεταξύ των πρώτων 200 ΑΕΙ στον τομέα των κοινωνικών επιστημών και του μάνατζμεντ.

Διαβάστε επίσης: Η διεθνής κατάταξη Ελληνικών Πανεπιστημίων (λίστα)

Ωστόσο, λόγω της κρίσης πολλοί απόφοιτοι ελληνικών ΑΕΙ μεταναστεύουν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να «χάνουν» πόντους ως προς τις προοπτικές απασχόλησης που προσφέρουν στους αποφοίτους τους.

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης βρέθηκαν το MIT, το Χάρβαρντ και τα Κέιμπριτζ και Στάνφορντ (μοιράστηκαν τη θέση), καταδεικνύοντας ότι τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια διατηρούν την ηγετική τους θέση στον χάρτη της διεθνούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr