Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν στο Shell Eco Marathon με το ηλεκτρικό όχημα Πυρφόρος ΙΙ [ΒΙΝΤΕΟ] Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν στο Shell Eco Marathon με το ηλεκτρικό όχημα Πυρφόρος ΙΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν στο Shell Eco Marathon με το ηλεκτρικό όχημα Πυρφόρος ΙΙ

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΗΜΜΥ-ΕΜΠ), κατασκεύασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» με το οποίο συμμετείχε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου στις μεταφορές και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον Shell Eco-Marathon 2015.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώθηκε στις 21-24 Μαΐου στο Rotterdam της Ολλανδίας (http://www.shell.com/global/environment-society/ecomarathon/events/europe.html ).

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Κατά την εφετινή συμμετοχή της στο διαγωνισμό η ομάδα αγωνίσθηκε με επιτυχία και και διένυσε 487 χιλιόμετρα καταναλώνοντας μία μόλις Κιλοβατώρα (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας καταρρίπτοντας το δικό της προηγούμενο ρεκόρ.

Κατετάγη στη 10η θέση μεταξύ 50 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Electric Car και είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος, αυτό δεν περιλαμβάνει εμπορικά μέρη αλλά έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής, δημιουργώντας ουσιαστικά μία δική του ξεχωριστή κατηγορία στο διαγωνισμό.

Η εφετινή προσπάθεια ενσωμάτωσε τις τεχνολογίες αυτές καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων ετών σε ένα βελτιωμένο πρωτότυπο μονοθέσιο όχημα τροφοδοτούμενο από φωτοβολταϊκό πλαίσιο και μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών