Η Ιστορική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ ψηφιοποιείται

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η Ιστορική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ ψηφιοποιείται

Η Πρυτανεία του ΕΜΠ ανακοινώνει με χαρά ότι η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιδρύματος, στην προσπάθεια της να αξιοποιηθεί το εξαιρετικά σημαντικό υλικό της Ιστορικής Συλλογής που διαθέτει, ψηφιοποιεί την Ιστορική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, η οποία σήμερα περιλαμβάνει περίπου 60.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών που έχουν εκδοθεί από τον 17ο αιώνα μέχρι το 1950. Ο κύριος όγκος της συλλογής αποτελείται από παλιά και σπάνια βιβλία, φυλλάδια, χάρτες, γκραβούρες και εγκυκλοπαίδειες.

Το υλικό είναι ιδιαίτερης ιστορικής, πολιτιστικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής αξίας, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να διασωθεί αλλά και να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα μεγαλύτερο πλήθος ενδιαφερόμενων ερευνητών. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η ψηφιοποίηση όλων των τεκμηρίων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης που πληρούν τα κριτήρια ψηφιοποίησης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 

Η ψηφιακή συλλογή της Ιστορικής Βιβλιοθήκης από σήμερα, είναι προσβάσιμη σε όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, με απώτερο στόχο στο μέλλον να είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.