Πρωθυπουργός: Με το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" ο Νοέμβρης του ‘73 συνεχίζει να τροφοδοτεί την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πρωθυπουργός: Με το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" ο Νοέμβρης του ‘73 συνεχίζει να τροφοδοτεί την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα

«Υποδεχόμαστε την 50η επέτειο του ξεσηκωμού, τιμώντας τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας, μακριά από κομματικές καπηλείες» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «πενήντα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σημαντική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας, αλλά και καταλύτης της εξέλιξής της» και αποτελεί «φάρο που φωτίζει τον δρόμο προς μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία». «Γιατί μπορεί εδώ και μισόν αιώνα το πολίτευμα να ρίζωσε και να προόδευσε όσο ποτέ. Δεν έλειψαν, όμως, ούτε αυτοί που το επιβουλεύονται, ούτε οι νέοι κίνδυνοι που το απειλούν» επισημαίνει.

«Ο Νοέμβρης του ‘73, λοιπόν, συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τη διαρκή ανανέωση των αιτημάτων του. Με το σύνθημα ‘Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία’ να τροφοδοτεί, σήμερα, την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Μια χώρα με ενωμένη την κοινωνία της, που διεκδικεί μία καλύτερη καθημερινότητα και αναπτύσσεται προς όφελος όλων των πολιτών της» τονίζει ο πρωθυπουργός και καταλήγει:

«Υποδεχόμαστε την 50η επέτειο του ξεσηκωμού, τιμώντας τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας. Μακριά από κομματικές καπηλείες που τον προσβάλλουν, μικραίνοντας το μέγεθός του. Και κρατάμε ενεργό το αναγεννητικό του πνεύμα στις νέες συνθήκες. Μόνον έτσι, άλλωστε, ‘το Πολυτεχνείο ζει’ στον χρόνο. Ώστε να εκφράζει πάντα τις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον».

Ο Υπουργός Παιδείας για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.