Κεραμέως: Το πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό είναι γεγονός / Σύμπραξη ΕΜΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Κεραμέως: Το πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό είναι γεγονός

«Το πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό είναι γεγονός» τονίζει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη σύμπραξη μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Και συνεχίζει: «Πρόκειται για την υλοποίηση ενός νέου εργαλείου που προβλέψαμε στον πρόσφατο Νόμο-Πλαίσιο για τα ΑΕΙ, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, που στοχεύει στο να φέρουμε πιο κοντά εκπαίδευση και πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, της οικονομίας, της χώρας, πλάι σε άλλα εργαλεία που προβλέπονται όπως το πλήρες θεσμικό πλαίσιο για την πρακτική άσκηση, τις εταιρείες spin-off και start-up, τα βιομηχανικά διδακτορικά».

Η κ. Κεραμέως κάνει λόγο για εργαζομένους ιδιωτικού φορέα που γίνονται εκ νέου φοιτητές, τους δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουν επιστημονικά στο αντικείμενο της εργασίας τους, να ανελιχθούν επαγγελματικά με την πολύτιμη διδασκαλία και τεχνογνωσία των εξαιρετικών Καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Ήταν μεγάλη η συγκίνηση σήμερα που μαζί με τον Υπουργό Υποδομών εγκαινιάσαμε το νέο αυτό μεταπτυχιακό. Πολλά συγχαρητήρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», καταλήγει.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.