Περιορισμός στην πτυχιακή εξεταστική σε σχολές του ΕΜΠ

Περιορισμός στην πτυχιακή εξεταστική σε σχολές του ΕΜΠ

"Η ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, η ακρίβεια, τα νοίκια που έχουν χτυπήσει κόκκινο, συνολικά το κόστος σπουδών που συνεχώς αυξάνεται, η πανδημία τα τελευταία χρόνια αποτελούν μόνο μερικά εμπόδια που συναντάμε στον δρόμο μας για να πάρουμε πτυχίο. Την στιγμή λοιπόν που οι φοιτητές παλεύουμε να σπουδάσουμε μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, αρκετές σχολές του ιδρύματος μας αποφασίζουν να βάλουν ένα ακόμη εμπόδιο στις σπουδές μας.

Ειδικά για τους φοιτητές που εργάζονται, έτσι ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα, αυτός ο δρόμος γίνεται ακόμη πιο δύσκολος.


Η ΕΠΙ-ΠΤΤΥΧΙΩ εξεταστική, που μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν τη δυνατότητα να δώσουν όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως των χρωστούμενων μαθημάτων, αποτελούσε ανακούφιση για όλους ώστε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Η απόφαση των σχολών της Αρχιτεκτονικής, των Τοπογράφων, της ΣΕΜΦΕ και των Πολιτικών Μηχανικών, να βάλουν περιορισμό στην συμμετοχή σε αυτή όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά βάζει ένα ακόμη εμπόδιο στις σπουδές μας.

Όπως και να θέλουν να τη παρουσιάσουν αυτή την απόφαση, οι φοιτητές της σχολής δε βλέπουμε καμιά αναβάθμιση των σπουδών μας μέσω αυτής, παρά μόνο νέα εμπόδια.

Μάλιστα σε άλλα ιδρύματα της Αθήνας, όπως στο Πάντειο, το ΠΑΠΕΙ, το ΠαΔΑ, οι Διοικήσεις κάτω από την πίεση των Φοιτητικών Συλλόγων δέχτηκαν να κατοχυρώσουν ΕΠΙ-ΠΤΥΧΙΩ εξεταστική ελεύθερη για όλους τους φοιτητές στο πτυχίο.

Τι διαφορετικό συμβαίνει στο ΕΜΠ και όλοι οι φοιτητές του δεν μπορούν να έχουν αυτό το δικαίωμα;

Καλούμε τις Σχολές αυτές να πάρουν πίσω την απόφαση τους για περιορισμό στη συμμετοχή στην ΕΠΙ-ΠΤΥΧΙΩ εξεταστική. Κανένας φοιτητής στο πτυχίο να μην αποκλειστεί".

Σχόλιο των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας
στα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΜΠ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr