Εκδήλωση της ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ: “Εκπαίδευση των Μηχανικών ως βασικός συντελεστής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Δημιουργικότητας”

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Εκπαίδευση των Μηχανικών ως βασικός συντελεστής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Δημιουργικότητας - University Engineering Education and Skills for Innovation, Entrepreneurship and Creativity».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (Ε.Α.Τ.Α.) του Δήμου Αθηναίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), την Ελληνική Πλατφόρμα Έρευνας και Τεχνολογίας για την Κατασκευή (Ε.Π.Ε.Τ.Κ.), την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση των Μηχανικών - European Society for Engineering Society (S.E.F.I.) και τη Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Ανάπτυξης του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας (Ο.Ο.Σ.Α.).

Κορυφαίοι εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες από τα Πολυτεχνεία της Ευρώπης, Διεθνείς Οργανισμούς, Τεχνικούς φορείς, τη Βιομηχανία, Κατασκευή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητήσουν σχετικά με πολιτικές και παγκόσμιες τάσεις για την " Εκπαίδευση των Μηχανικών ως βασικό συντελεστή Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Δημιουργικότητας», με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της σύνδεσης της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και της συμμαχίας της γνώσης με τη βιομηχανία, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση και την απασχολησιμότητα των Μηχανικών, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα επιδοθούν βραβεία στους νικητές του «1ου Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών και Σχεδίων για την Αειφορία στην πόλη της Αθήνας» που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Ε.Μ.Π. με τη χορηγία της Τράπεζας Αττικής.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δ.Α.ΣΤΑ. Ε.Μ.Π. (τηλ. 210-772-2128 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)