Σύγκλητος ΕΜΠ: Προκαλεί ανησυχία η επέμβαση της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σύγκλητος ΕΜΠ: Προκαλεί ανησυχία η επέμβαση της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο συγκρότημα Πατησίων του ΕΜΠ και στο κτίριο Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, έπειτα από σοβαρά γεγονότα που προηγήθηκαν, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα» τονίζει, με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, και υπογραμμίζει τα παρακάτω:

• Τέτοια περιστατικά τραυματίζουν τον επικείμενο εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

• Η διοίκηση του Ιδρύματος δεν συμφωνεί με αστυνομικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πανεπιστημίων και συστηματικά επιδιώκει με κάθε τρόπο, όπως και επίμονα έπραξε στην προκειμένη περίπτωση, την αποτροπή της αστυνομικής επέμβασης.

• Η βία, η παραβατικότητα και οι επεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους είναι αντίθετες στους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς στόχους του Πανεπιστημίου, που στηρίζονται στην ελευθερία των ιδεών. Υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του και διαμορφώνουν μια εικόνα που αδικεί το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτό.

• Εν μέσω πανδημίας σε έξαρση, η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και δημοκρατία, θα γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο, όπως αποφάσισε η επιτροπή εορτασμού.

• Καλούνται οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα να τιμήσουν την επέτειο στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

13/11/2020

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ)

Στο περίβολο του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, μπήκαν άνδρες των ΜΑΤ, καθώς από το πρωί εισήλθαν στο χώρο δεκάδες νεαροί οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της απαγόρευσης των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Η Επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε Πολυτεχνείο και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου σχεδόν ταυτόχρονα, προκειμένου να εκδιωχθούν οι καταληψίες.

Στο κτίριο του ΕΜΠ στο κέντρο της Αθήνας, άνδρες της αστυνομίας έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και εισήλθαν μέσα στο χώρο, από όπου και προσήγαγαν 68 άτομα, ενώ 24 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν και από την πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.