Οι φοιτητές ξεκίνησαν κατάληψη στην πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου...

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, [19/11] οι φοιτητές αντιδρώντας στην άρνηση του πρύτανη, Ιωάννη Γκόλια να ικανοποιήσει αίτημά τους, όπως γράφει το ''ΘΕΜΑ''.

Εκπρόσωποι των φοιτητών και κυρίως της ΕΑΑΚ (Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης) συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρύτανη σε προσυγκλητιακή συνεδρίαση, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ακολουθούσε η συνεδρίαση της Συγκλήτου. 

Στην συνάντηση των δύο πλευρών, οι φοιτητές ζήτησαν από τον κ. Γκόλια να αποσύρει παλιότερη απόφασή του και να βγάλει νέα με την οποία θα καταδικάζει τις ενέργειες του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεόδωρου Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείτο το αίτημά τους απείλησαν ότι θα προχωρούσαν σε άμεση κατάληψη της πρυτανείας.

ΠΡΩΤΟΕΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να ενημερωθείς ΠΡΩΤΟΣ για το τι θα πρέπει να κάνεις ως Πρωτοετής μετά την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, πάτησε ΕΔΩ

Είσαι Πρωτοετής Φοιτητής; Δες ΕΔΩ πως θα αξιοποιήσεις το Facebook!

Φυσικά ο κ. Γκόλιας αρνήθηκε να υποκύψει με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κάνουν πράξη την απειλή τους. 

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου όπως ήταν φυσικό ανεβλήθη.

Διαβάστε Επίσης: Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ για την κατάληψη του κτιρίου από φοιτητές 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr