Κατάληψη αποφάσισε ο Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Κατάληψη αποφάσισε ο Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 12/11 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη από αύριο Τετάρτη 13/11 έως την Κυριακή 17/11.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κατάληψη της Σχολής Τετάρτη 13.11- Κυριακή 17.11
  • Μεταφορά της κατάληψης στον ιστορικό χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τις εκδηλώσεις μνήμης και συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 17/11 με προσυγκέντρωση στις 13:00 στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου.
  • Κινητοποίηση την Πέμπτη στα Προπύλαια στις 12.00 με πολύμορφες δράσεις και πραγματοποίηση Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων για τη διαμόρφωση του σχεδιασμού του επόμενου διαστήματος με τους υπόλοιπους ΦΣ.
  • Κινητοποίηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 27.11 ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Αποτελέσματα Γ.Σ.

  • Ενιαίο Αγωνιστικό Πλαίσιο: 122
  • Πλαίσιο Επιτροπής Αγώνα: 30
  • Λευκά: 50

Απόφαση Γ.Σ.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ 12/11/2019

Έχουν περάσει 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όμως εκείνος ο Νοέμβρης έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ελευθερία και τα δημοκρατικά τους δικαιώματά. Η εξέγερση εκείνη κατάφερε να σπάσει την τρομοκρατία του δικτατορικού καθεστώτος που επί μια 7ετία είχε καταλύσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, συνδικαλιστικές ελευθερίες και να δείξει πως όταν ο λαός και η νεολαία αγωνίζονται μπορούν να καταφέρουν πολλά ακόμα και να παράξουν τόσο μεγάλους τριγμούς σε μια στρατιωτική Χούντα και στα συμφέροντα (ντόπια και ξένα) που αυτή υπερασπίζεται, ούτως ώστε μετά από μερικούς μήνες να καταρρεύσει. Το σύνθημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ (και γενικότερα ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας ιδιαίτερα εναντίων των ΗΠΑ), οι ριζοσπαστικές και συγκρουσιακές πρακτικές, αποτελούν σημείο αναφοράς αναδιαμορφώνονται με βάση τα σημερινά δεδομένα και υιοθετούνται σήμερα από το λαό και τη νεολαία σε κάθε κίνηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους λόγω της αναγκαιότητας που υπάρχει για την συνέχεια του αγώνα. Στη σημερινή συγκυρία που η καθημερινότητά μας δυσχεραίνει όλο και περισσότερο, τα γεγονότα του Νοέμβρη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μνήμης, μας δείχνουν πως ο συσχετισμός μπορεί να αλλάξει και να γίνει ευνοϊκότερος για τα πληττόμενα κομμάτια μέσα από τους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες.

Υπάρχει οπότε επιτακτική ανάγκη να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη την εξέγερση του Νοέμβρη και να αποτελέσει ο αγώνας και οι θυσίες των πεσόντων για εμάς φάρο στους αγώνες που δίνουμε αυτή τη στιγμή ενάντια στις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε Κυβέρνησης και της ΕΕ που όλα αυτά τα χρόνια μας πλήττουν όλο και περισσότερο.

ΨΩΜΙ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση της στα λαϊκά στρώματα και την νεολαία όπως κάνει από όταν εκλέχθηκε αυτοδύναμη Κυβέρνηση, παίρνοντας την σκυτάλη απ τον ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους όσον αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας, αλλά ακόμα και όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα και την κατάσταση που θα επιφέρει η δήθεν «ανάπτυξη». Οι διατάξεις που υπήρχαν στο νομοσχέδιο αυτό για τον εργασιακό τομέα περιέγραφαν πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα (ηλεκτρονικά μητρώα), δηλαδή θα υπάρχει φακέλωμα των συνδικαλιστών από τον εργοδότη και το κράτος. Αυτό σε συνδυασμό με τη διάταξη που επιτρέπει την απόλυση εργαζομένων χωρίς αιτιολόγηση (πάγιο αίτημα του ΣΕΒ) δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και μία πλήρως ασφυκτική κατάσταση για το πώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Όλα αυτά διαμορφώνουν μια πολύ δυσμενή κατάσταση μέσα στην «ζούγκλα» της αγοράς εργασίας για τα εργαζόμενα στρώματα σε συνδυασμό βέβαια με τους εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανασφάλιστη εργασία και τα «μαύρα» 12ώρα που αναγκάζονται πολλοί να δουλεύουν για να μην βρεθούν στην «μέγγενη» της ανεργίας ή/και της μετανάστευσης. 

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεντρική θέση στην κυβερνητική ατζέντα έχει και η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, η επιθετικότητα καθώς και ο ενιαίος χαρακτήρας της αποτελούν τομή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βασικοί άξονες της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αποτελούν:

Διαγραφές φοιτητών

Βασικός στόχος της Υπουργού Παιδείας είναι ξεκάθαρα η θέσπιση του ορίου φοίτησης στα ν+2 και οι διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών και μάλιστα για να δοθεί ένα μήνυμα πειθαρχίας στην νεολαία όπως ξεδιάντροπα δηλώνει η ίδια η Κεραμέως. Το υπουργείο θέλει φοιτητές πειθαρχημένους, να σπουδάζουν υπό ασφυκτικούς όρους και συνεχώς με τον φόβο της διαγραφής πάνω απ το κεφάλι τους, θέλει να πετάξει έξω από τις σχολές χιλιάδες φοιτητές, να τους τρομοκρατεί και να τους πιέζει από την πρώτη μέρα που θα μπουν στο πανεπιστήμιο. Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδειξαν πως το φοιτητικό κίνημα έχει την δύναμη να ανατρέψει τα σχέδια της Κεραμέως αφού χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση στελεχών του Υπουργείου που δηλώνουν πως συζητιέται ένα χρονικό όριο που θα είναι πιο πολύ «υπέρ των φοιτητών» από ν+2 πράγμα που δείχνει πως στο Υπουργείο ασκούνται πιέσεις από τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας όμως ταυτόχρονα πως θα ισχύσει για τους πρωτοετείς αλλά και για όσους είναι σε μεγαλύτερα έτη με ένα «μεταβατικό χρονικό όριο». Έτσι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως αυτό το μέτρο μας αφορά όλους ανεξαιρέτως και ειδικά εμάς στην συγκεκριμένη σχολή. Ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι τα 7 έτη, πράγμα που σημαίνει πως το 50% των φοιτητών απειλείται άμεσα με διαγραφή αλλά και πως όλοι μας θα εντατικοποιηθούμε σε τεράστιο βαθμό για να καταφέρουμε να μην διαγραφούμε. Τα συνεχή εξεταστικά φίλτρα στα μαθήματα, οι αυξανόμενες χρόνο με τον χρόνο εργασίες, οι αυθαιρεσίες των καθηγητών στις εξεταστικές ως προς την δυσκολία των θεμάτων και τα μαζικά κοψίματα εξυπηρετούν στην ουσία την κατεύθυνση του υπουργείου και φέρνουν τους φοιτητές ένα βήμα πιο κοντά στην διαγραφή. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο η Κυβέρνηση ευελπιστεί να επιφέρει το τέλος αυτού που φοβάται και καταπολεμά περισσότερο στα πανεπιστήμια, του ίδιου του φοιτητικού κινήματος. Φοιτητές βαθιά εντατικοποιημένοι για να έχουν τον χρόνο και την διάθεση να αγωνιστούν και με τον φόβο της στοχοποίησης που μπορεί να σημαίνει την διαγραφή τους είναι φοιτητές που θα αποστρέφονται από τον συνδικαλισμό και τον συλλογικό αγώνα.

Η ένταση των φραγμών στην εκπαιδευση δεν σταματάει στην τριτοβάθμια. Τα νομοσχέδια του υπουργείου πλήττουν όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης εισάγοντας νέα φίλτρα  και στην δευτεροβάθια με τις διατάξεις για το νέο λύκειο αλλά και για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια ( εισαγωγή της βάσης του 10 για τις εισαγωγικές εξετάσεις). Την ίδια ώρα μάλιστα που έρχεται η κατάργηση/αναστολή ή συγχώνευση σχολών και τμημάτων (πρόσφατα ανακοινώθηκαν μέτρα για 38 σχολές και τμήματα πανελλαδικά). Η καθολικότητα της επίθεσης στην εκπαίδευση ορίζει ως επιτακτικό τον συντονισμό και την κοινή πάλη όλων των πληττόμενων κομματιών της εκπαίδευσης. Οι κοινές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος μας δείχνουν τον δρόμο για την συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού κινήματος με πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

Εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ- ιδιωτικών κολλεγίων-ξένων πανεπιστημίων

Η εξίσωση των πτυχίων αυτών θα αξιοποιείται ως πίεση προς τα ΑΕΙ ώστε να προσαρμόσουν τα προγράμματα, τα δικαιώματα και τα πτυχία που χορηγούν στους αποφοίτους στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η κατεύθυνση αυτή κινείται στο δρόμο της συμπίεσης των ΑΕΙ στα πλαίσια των πλήρως αναδιαρθρωμένων πανεπιστήμιων, στα πρότυπα της ΕΕ, που εναρμονίζονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Προφανώς η εξίσωση με τριετή και τετραετή προγράμματα σπουδών κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων με τα ενιαία πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ εγείρει ερωτήματα. για την απαξίωση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για μία άτυπη παράκαμψη του Άρθρου 16.

Συμβούλια Ιδρύματος, αξιολόγηση των ιδρυμάτων , υπο/αυτο χρηματοδότηση

Κατεύθυνση της ΝΔ όσον αφορά τη λειτουργία των Ιδρυμάτων περιλαμβάνει και την επαναφορά  των  συμβουλίων  ιδρύματος αλλά και μια άλλα σειρά μέτρων σε πλήρη αντιδραστική κατεύθυνση. Οι αξιολογήσεις των ιδρυμάτων, αξιολογήσεις οι οποίες στηρίζονται στην κατά γράμμα πιστή εφαρμογή των όσων εξαγγέλλει η ΝΔ θα σχετίζεται άμεσα με το ύψος της χρηματοδότησης για κάθε ίδρυμα, μέτρο το οποίο όχι μόνο δεν κάνει τα πανεπιστήμια αυτοδύναμα και ανεξάρτητα αλλά αντίθετα επιχειρεί να τα προσδέσει ακόμα πιο πολύ με την κυβερνητική πολιτική. Σημαντικό κομμάτι του νέου νομοσχεδίου αφορά την αυτοχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Περιγράφει δηλαδή ένα νέο καθεστώς για τα ιδρύματα, όπου με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων, αυτά θα προσπαθούν τα ίδια να εξασφαλίσουν πόρους για τη λειτουργία τους, κάνοντας ξεκάθαρο ότι αυτό θα γίνεται με την προσέλκυση επιχειρήσεων για έρευνα και για εκμετάλλευση της περιουσίας των Πανεπιστημίων προς όφελός τους, συνδέοντας έτσι τη λειτουργία των ιδρυμάτων με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να παραχωρούν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της φοιτητικής μέριμνας σε ιδιώτες που θα τα διαχειρίζονται με άξονα το κέρδος τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μπορεί πια να μην έχουμε Χούντα όμως η έννοια της ελευθερίας σήμερα αμφισβητείται με πολλούς τρόπους στην κοινωνία, τη νεολαία και τους αγώνες της. Η ΝΔ έχει έρθει να πάρει την κοινωνική ρεβάνς απέναντι σε όσους κινητοποιούνται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ήδη προεκλογικά καλλιεργούσε πολύ έντονα το ιδεολόγημα του «νόμου και της τάξης», πράγμα που χαρακτηρίζει κάθε πτυχή της πολιτικής της από την εκλογή της μέχρι και σήμερα. Από τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης αλλά και άλλων πολιτικών χώρων, την στοχοποίηση ολόκληρων περιοχών όπως τα Εξάρχεια, μέχρι την επαναφορά και τον επανεξοπλισμό τμηματων της αστυνομίας (προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών, επαναφορά της ομάδας Δέλτα κ.α) αναγνωρίζουμε ότι η όξυνση της καταστολής λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Η κατάργηση του ασύλου αποτελούσε ρητή προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και αποτέλεσε άλλωστε και τον πρώτο νόμο που έφερε ως Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι (σε νεκρό για τους φοιτητές χρόνο). Η απονομιμοποίηση του ασύλου είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό κυρίαρχα από τα ΜΜΕ αλλά και τη Ν.Δ. στα πλαίσια της δημιουργίας ενός κλίματος «βίας και ανομίας» που αν μη τι άλλο «είναι καθημερινότητα στους χώρους του Πανεπιστημίου». Όμως όλα αυτά που παρουσιάζονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Προφανώς δεν λείπουν οι διαρκείς αναφορές σε πάγιες πρακτικές του φοιτητικού κινήματος (όπως πχ η ύπαρξη στεκιών των φοιτητικών παρατάξεων ή των φοιτητικών συλλόγων), οι οποίες εντάσσονται και αυτές στις εγκληματικές ενέργειες, δίνοντας τον τόνο σε σχέση με τον πραγματικό στόχο πίσω από τα παραληρήματα για την εγκληματικότητα.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο με την έμπρακτη καταπάτηση του ασύλου με αναβαθμισμένους όρους την Κυριακή 10/11 στην ΑΣΟΕΕ όπου η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ άδειασε αίθουσες και στέκια πολιτικών χώρων, οξύνοντας το κλίμα τρομοκρατίας εν όψει και του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο χθες, όταν φοιτητές που αντέδρασαν στο λοκ άουτ της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ δέχθηκαν βίαιη καταστολή με ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, τα οποία τους κρατούσαν «ομήρους» στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου για περίπου 2 ώρες αρνούμενοι μάλιστα και την είσοδο ασθενοφόρων για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε τραυματίες θυμίζοντας εικόνες από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Την ίδια «τύχη» είχαν και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ αφού και αυτοί δέχθηκαν την καταστολή από τις ομάδες των ΜΑΤ ενώ στο σημείο υπήρχαν ακόμη ΟΠΚΕ αλλά και οι επανεμφανιζόμενες ομάδες ΔΕΛΤΑ.

Επιθετική στάση κρατάνε και πολλοί καθηγητές στις σχολές, τρομοκρατώντας του φοιτητές και απειλώντας με χαμένα εξάμηνα σε περίπτωση συνέχειας των αγώνων τους. Η ένταση του καθηγητικού αυταρχισμού το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά από την αλλαγή της κυβέρνησης και μετά, είναι ενδεικτική για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι καθηγητές κάθε φορά που ξεσπούν κινήσεις διεκδίκησης από τους φοιτητές. Ειδικά στην σχολή μας η ανακοίνωση της κοσμητείας την ημέρα της Πανελλαδικής κινητοποίησης δηλώνει ξεκάθαρα πως η διοίκηση της σχολής είναι με το μέρος του αντιπάλου και ουσιαστικά συμφωνεί με τα μέτρα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Τα εκβιαστικά και εκδικητικά διλλήματα της κοσμητείας «ή χάνετε εξάμηνο ή σταματάτε τις κινητοποιήσεις σας» δεν πρόκειται ούτε να μας τρομοκρατήσουν ούτε και να μείνουν αναπάντητα.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε ήδη μπει σε μια αγωνιστική κατεύθυνση και επικρατεί ένα μαχητικό κλίμα στο εσωτερικό των Συλλόγων. Οι φοιτητές πραγματοποιούν όλο και μαζικότερες γενικές συνελεύσεις και κατεβαίνουν στο δρόμο με όλο και πιο μαζικές πορείες, οι οποίες έχουν και συγκρουσιακά χαρακτηριστικά. Παρ’ όλη την καταστολή των ΜΑΤ οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και δεν σταματούν να αγωνίζονται. Τα χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων αλλά και το γεγονός του ότι υπήρξαν (και μάλιστα μετά από τόσο καιρό) τόσες πολλές σχολές υπό κατάληψη δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να συγκροτηθεί δυναμικά το φοιτητικό κίνημα ενάντια στις εξαγγελίες της Υπουργού, το οποίο θα μπορεί να πιέζει και να πετυχαίνει νίκες προς το συμφέρον των φοιτητών.

Είναι ακόμη πολύ ενθαρρυντικό πως μετά τα χθεσινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ η πορεία που καλέστηκε ενστικτωδώς και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχε τεράστια μαζικότητα, πράγμα που δείχνει πως οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το άσυλο και τα δικαιώματά τους απέναντι στη καταστολή και την κρατική τρομοκρατία.

Ακόμη, εν όψει του επερχόμενου τριημέρου του Πολυτεχνείου το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε μια πολύ δυσμενή συγκυρία, είναι καθήκον όλων μας να δώσουμε μαζικά το παρών. Το φετινό τριήμερο θα πρέπει να έχει ένα μαζικό πολιτικό στίγμα και να είναι ανοικτό για όλο το λαό και τη νεολαία για την δυναμική υπεράσπιση και επανοικειοποίηση του ασύλου, αλλά και να κορυφωθεί με μια πολύ δυναμική αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη ώστε να γίνει ξεκάθαρο στην Κυβέρνηση πως το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα είναι εδώ και αγωνίζονται για να υπερασπιστούν όλα αυτά που συμπυκνώθηκαν στην εξέγερση του Νοέμβρη. Όσο και αν προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, δεν θα τα καταφέρουν. Όσο κι αν η Κυβέρνηση μας «δείχνει τα δόντια» της με την καταστολή δεν θα τρομοκρατηθούμε. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα παραμείνει βαθιά ριζωμένη στην συλλογική μνήμη και ήρθε η ώρα στον δρόμο του Νοέμβρη να βαδίσουμε ξανα!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Κατάληψη της Σχολής Τετάρτη 13.11- Κυριακή 17.11
  • Μεταφορά της κατάληψης στον ιστορικό χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τις εκδηλώσεις μνήμης και συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 17/11 με προσυγκέντρωση στις 13:00 στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου.
  • Κινητοποίηση την Πέμπτη στα Προπύλαια στις 12.00 με πολύμορφες δράσεις και πραγματοποίηση Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων για τη διαμόρφωση του σχεδιασμού του επόμενου διαστήματος με τους υπόλοιπους ΦΣ.
  • Κινητοποίηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 27.11 ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr