Υπο κατάληψη η Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Υπο κατάληψη η Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 23/10 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 24/10 και την Παρασκευή 25/10.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Νέα Γενική Συνέλευση προγραμματίστηκε για τις 30/10/2019.

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Διήμερη κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 24/10 και την Παρασκευή 25/10. Συντονιστικό κατάληψης αμέσως μετά τη συνέλευση.
  • Συμμετοχή στη φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στις διατάξεις για την εξίσωση πτυχίων των ΑΕΙ με των ιδιωτικών κολλεγίων την Πέμπτη 24/10 στις 12 στα Προπύλαια. Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων αμέσως μετά.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο την Πέμπτη 24/10 18:00 στην παλιά Βουλή με τα εργατικά σωματεία.
  • Διοργάνωση πανελλαδικής πα εκπαιδευτικής κινητοποίησης στις 31/10 στο κέντρο της Αθήνας με κατειλημμένη σχολή την ίδια μέρα.
  • Συμμετοχή στο φεστιβάλ φοιτητικών συλλόγων Αθήνας στις 2/11 στο κάτω Πολυτεχνείο για υπεράσπιση και επανακατοχύρωση του ασύλου. Μάζεμα των φοιτητικών συλλόγων για τη διοργάνωση την Παρασκευή 25/10 στο κάτω Πολυτεχνείο.
  • Διοργάνωση πανεκπαιδευτικης κινητοποίησης στις 4/11 μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κέντρο της Αθήνας.
  • Παρέμβαση στο επόμενο τμήμα καθηγητών για τα ζητήματα σχολής.
  • Επόμενη γενική συνέλευση την Τετάρτη 30/10 στη 13:00 στο ΤΜΑΧ.

Αποτελέσματα Γ.Σ.

Πλαίσιο ΜΑΣ (14 φσ Αθήνας):41

Πλαίσιο ΑΚΑ ΕΑΑΚ: 78

Ανεξάρτητο πλαίσιο: 35

Λευκά:9

Σύνολο:163

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr