Αντιπροσωπεία 43 Πανεπιστημίων της Κίνας στο ΕΜΠ

Αντιπροσωπεία 43 Πανεπιστημίων της Κίνας στο ΕΜΠ

Με μεγάλη επιτυχία – παρουσία της Α.Ε. κας Zhang Qiyue, Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, και του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητή κ. Ιωάννη Γκόλια – πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταξύ του ΕΜΠ και μεγάλης Κινεζικής Αντιπροσωπείας ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (43 εκπαιδευτικά ιδρύματα, με 76 και πλέον καθηγητές/αντιπροσώπους τους), καθώς και εκπροσώπους της CEAIE (China Association for International Exchange).

Στη συνάντηση αυτή, το ΕΜΠ και η Κινεζική Αντιπροσωπεία, είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας, επεκτείνοντας τις σχετικές δραστηριότητες που ήδη πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια μέσω σημαντικού αριθμού υπογεγραμμένων συμφώνων συνεργασίας του ΕΜΠ με Πανεπιστήμια της Κίνας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Ειδικότερα, για την επιτάχυνση της ακαδημαϊκής συνεργασίας, προχωρά η δημιουργία ενός κέντρου δικτύωσης μεταξύ των δύο πλευρών και η διαμόρφωση στρατηγικής ανάπτυξης συμπράξεων σε ερευνητικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η δυνατότητα αξιοποίησης και από τις δύο πλευρές της πλούσιας ερευνητικής υποδομής των εμπλεκομένων Ιδρυμάτων, αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας του ερευνητικού προσωπικού αυτών μέσω ανάπτυξης κοινών προγραμμάτων. 

«Η παρούσα στρατηγική σύμπραξη, ενδυναμώνει τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος, και συγκεκριμένα, την επιστημονική διασύνδεση του ΕΜΠ με τα εκπαιδευτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κίνας» δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Ιωάννης Γκόλιας, επισημαίνοντας, πως «τις δύο χώρες συνδέει αμοιβαίος σεβασμός για τη μακραίωνη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό τους».

Η Α.Ε. κα Ζhang Qiyue επισήμανε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας και ένας από τους τομείς, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί με προτεραιότητα περισσότερο η συνεργασία αυτή είναι ο τομέας της εκπαίδευσης. Η σημερινή συνάντηση εργασίας μεταξύ του ΕΜΠ και της Κινεζικής αντιπροσωπείας Πανεπιστημίων συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας καταγράφηκαν και από τις δύο πλευρές, σημαντικές θέσεις και προτάσεις σε πολλά επιστημονικά πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και τέθηκαν οι βάσεις και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα των δύο πλευρών. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr