Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο Υπουργός Παιδείας γιατί φοιτητές τον εμπόδισαν

Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο Υπουργός Παιδείας γιατί φοιτητές τον εμπόδισαν

Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε μια συμβολική κίνηση, μετά τον προπυλακισμό πόυ δέχθηκε μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φοιτητών η οποία τον εμπόδισε να εισέλθει στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του αναφέρει ότι "με αντιπροσωπεία υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Πολυτεχνείο. Στην κεντρική πύλη του κτηρίου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με άτομα που στέκονταν παρατεταγμένα παριστάνοντας τους τιμητές της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου, τους θεματοφύλακες των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τα άτομα αυτά απώθησαν με βία την αντιπροσωπεία.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Σε μια συμβολική κίνηση, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατέθεσε το στεφάνι δίπλα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Το μήνυμα είναι σαφές και κανένας δεν πρόκειται να το αλλοιώσει: Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει ούτε στις ακραίες μειοψηφίες που θέλουν να το οικειοποιηθούν με τη βία, ούτε και στις ακραίες μειοψηφίες που τις προηγούμενες μέρες κρέμασαν ανενόχλητες ναζιστικά πανό στην πύλη του και δηλώνουν ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Οι επιθέσεις στη μνήμη θα πέσουν στο κενό. Δεν ξεχνάμε. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανήκει σε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους που επιμένουν κάθε χρόνο να δίνουν το παρών και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, μετά την επίσκεψη στον χώρο του Πολυτεχνείου:

«Οι μέρες αυτές είναι μέρες που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψε την αρχή του τέλους της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.  Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε και να αναλογιζόμαστε την ευθύνη που έχουμε ακόμα και για τις μικρότερες εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας»".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr