Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ σχετικά με το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ

Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ σχετικά με το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ

«Η διοίκηση του ιδρύματος σιγεί επικαλούμενη νομικά ερείσματα με βάση το ότι το κτίριο αποτελεί κληροδότημα του ΕΜΠ και η οποιαδήποτε μετάβαση του σε αλλου είδους χρήση θα χρειαστεί χρόνο ή ίσως και να μην είναι εφικτή» τονίζει σε ανακοίνωση της η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με την κατάσταση ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης έχει ως εξής:


«Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η κατάσταση αναφορικά με το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στο κέντρο της Αθήνας. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η ντροπιαστική εικόνα που αντικρίζει οποιοσδήποτε θελήσει να επισκεφθεί αυτό το τμήμα του ιδρύματος αλλά κυρίως εκείνη η αίσθηση που απορρέει από την αδιαφορία και την ανοχή του κράτους, αλλά και των αρχών του ιδρύματος στις επικρατούσες συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Η διοίκηση του ιδρύματος σιγεί επικαλούμενη νομικά ερείσματα με βάση το ότι το κτίριο αποτελεί κληροδότημα του ΕΜΠ και η οποιαδήποτε μετάβαση του σε αλλου είδους χρήση θα χρειαστεί χρόνο ή ίσως και να μην είναι εφικτή. Εν μέρει και επαναφέροντας στη μνήμη θλιβερές εικόνες επιθέσεων αλλά και εκτεταμένων καταλήψεων στην πρυτανεία του ιδρύματος, η στάση αυτή μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση δικαιολογημένη αλλά τουλάχιστον κατανοητή.

Σε αντίθεση όμως, η πολιτεία δεν μπορεί να σιγεί. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης αποσιωπά αφήνοντας το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ αλλά και τους πολίτες της περιοχής των Εξαρχείων, έρμαιο στις ορέξεις κουκουλοφόρων που κάθε εβδομάδα βρίσκουν και μια αφορμή για να καταστρέψουν τις περιουσίες αθώων πολιτών. Το 2018 μας καλωσόρισε πριν λίγες ημέρες αλλά το σθένος και η λήψη αποφάσεων με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, της δημοκρατίας αλλά και του κύρους της χώρας διεθνώς, μας έχουν αποχαιρετίσει από την ημέρα που η εξουσία πέρασε στα χέρια του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του».

Δείτε εικόνες από το Πολυτεχνείο ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr