Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο 21χρονος φοιτητής του ΕΜΠ από την Κάλυμνο

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο 21χρονος φοιτητής του ΕΜΠ από την Κάλυμνο

Τραγικές φιγούρες τα δύο μικρά αδέλφια του – Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια τον αποχαιρέτησαν οι συμφοιτητές του.

Στη τελευταία του κατοικία, στο Τρίτο Νεκροταφείο Αθηνών , συνοδεύουν αυτή την ώρα οι γονείς, φίλοι και συγγενείς τον άτυχο φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου. Τραγικές φιγούρες των δύο μικρών αδερφών του 21χρονου φοιτητή που δεν μπορούσαν να σταματήσουν να κλαίνε προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο κόσμο που βρισκόταν στο νεκροταφείο.

Αρκετοί ήταν οι συμφοιτητές του άτυχου Νίκου που από νωρίς το μεσημέρι είπαν συγκεντρωθεί κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα για να τον αποχαιρετήσουν.

Η μητέρα η οποία ακόμα πιστεύει πως το παιδί της πέθανε από εγκληματική ενέργεια κρατούσε από το χέρι τα μικρότερα αδέρφια του Νίκου και συνόδευε στην τελευταία του κατοικία τον μεγαλύτερο γιο της.

Η εξαφάνιση, το τραγικό τέλος και τα ερωτηματικά για το θάνατό του.

Ο 21χρονος Νίκος Χατζηπαύλου είχε εξαφανιστεί στις 19 Νοεμβρίου και βρέθηκε νεκρός έξι ημέρες αργότερα σε παράπηγμα από έναν 14χρονο που έπαιζε στο σημείο.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του ατυχήματος.

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος» είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Ωστόσο, η οικογένειά του πιστεύει από την αρχή ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και ζήτησε τρεις φορές να γίνει νέα ιατροδικαστική εξέταση, ενώ έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Μετά από δύο απορρίψεις του αιτήματος, ο Εισαγγελέας Εφετών έκανε δεκτό το τρίτο αίτημα και διενεργήθηκε νέα νεκροτομή στο σώμα του άτυχου φοιτητή.

Όπως είχε αναφέρει στο Πρώτο Θέμα ο ιατροδικαστής, που είχε ορίσει η οικογένεια, Σωκράτης Τσαντίρης, υπήρχαν ευρήματα που διέφεραν από την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση και «προς επιβεβαίωση αυτών, ελήφθησαν δείγματα σπλάχνων για ιστολογικές εξετάσεις και έγινε αχτινοσκόπηση σώματος».

Πρόσθεσε δε, ότι το τελικό συμπέρασμα θα εξαχθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Νεκρός στον βυθό βρέθηκε ο 20χρονος φοιτητής του ΕΜΠ, Νίκος Χατζηνικολάου