ΕΜΠ: Εκδήλωση της σχολής Χημικών Μηχανικών

ΕΜΠ: Εκδήλωση της σχολής Χημικών Μηχανικών

Την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δημιουργία της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο ΕΜΠ. Η επέτειος αυτή συμπίπτει με περίοδο προβληματισμού για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και αξιόλογων δραστηριοτήτων και μαζί σημαντικών προοπτικών της Σχολής στον εκπαιδευτικό, ερευνητικό, και κοινωνικο-οικονομικό τομέα.

Ο Εορτασμός της Εκατονταετίας μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή νέας περιόδου δυναμικής εξέλιξης και συμβολής της Σχολής στην αντιμετώπιση μεγάλων σημερινών προβλημάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνουμε την κεντρική μας εκδήλωση με τίτλο «Η Σχολή Χημικών Μηχανικών χθες -σήμερα-αύριο: Η Χημική Μηχανική στην Εκπαίδευση, στην Έρευνα και στην Εργασία», την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Θα παρουσιαστεί η ιστορία της Σχολής από την ίδρυσή της, μέσα από κεντρική ομιλία, καθώς επίσης και μέσα από τις αναμνήσεις αποφοίτων της, διαφορετικών γενεών που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και θα αναπτύξουν τη συμβολή της Σχολής στη σταδιοδρομία τους.

Θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή αναμνηστικών.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ EMΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr