Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Εληξε η κατάληψη

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Εληξε η κατάληψη

Πριν από λίγο άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ.

Νωρίτερα, εκατοντάδες φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ωστόσο αναρχικές συλλογικότητες,έπεισαν τους καταληψίες να ανοίξουν το Πολυτεχνείο προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης για τη 17η Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο Πολυτεχνείο την Τετάρτη και δεν επέτρεψαν την είσοδο πολιτικών νεολαιών, ενώ απηύθυναν και έκκληση για συγκέντρωση εφοδίων ώστε να προετοιμάσουν σύγκρουση με την Αστυνομία. Η κίνησή τους αυτή ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στον ευρύτερο χώρο των αναρχικών.

Οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Ανοιχτο το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών. Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973. Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών κ κομμουνιστών)», αναφέρει δημοσίευση στις 16:08.

Στις 16:20 άλλη ανάρτηση αναφέρει: «Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι κομματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες-και αποτελεί πράγματι μία ενδιαφέρουσα ανατρεπτική εξέλιξη στο καθιερωμένο βαρετό μνημόσυνο - είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ( απ' έξω εννοείται πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία».