Εργαστήριο Μεταλλουργίας ΕΜΠ και το EITRawMaterials (KIC) στις 23-24 Οκτωβρίου

Εργαστήριο Μεταλλουργίας ΕΜΠ και το EITRawMaterials (KIC) στις 23-24 Οκτωβρίου

Το Εργαστήριο Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και το EITRawMaterials (KIC) υπό τον τίτλο “EIT RawMaterials: 2ndGreekRawMaterialsCommunityDialogue” που θα λάβει χώρα στις 23-24 Οκτωβρίου στο HiltonHotel, Athens. 

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης των αναγκών και των προβλημάτων του κλάδου των Ορυκτών Πρώτων Υλών επιδιώκουμε να φέρουμε τη βιομηχανία, την πολιτική ηγεσία και την πανεπιστημιακή κοινότητα σε ένα ανοιχτό διάλογο για την ισχυροποίηση της θέσης του κλάδου στο εγχώριο και πανευρωπαϊκό οικονομικό τοπίο. Ζητήματα τεχνολογικής προτεραιότητας και καινοτομίας, Ευρωπαϊκής, εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής πολιτικής, μηχανισμών και εργαλείων χρηματοδότησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και προτάσεις για ανάπτυξη νέων εργαλείων και μηχανισμών για την ενίσχυση του κλάδου θα αποτελέσουν δομικά τμήματα της διημερίδας. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Το EITRawMaterials μαζί με το Εργαστήριο Μεταλλουργίας του ΕΜΠ το 2016, ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων σε ετήσια βάση για την Ελληνική Κοινότητα των Ορυκτών Πρώτων Υλών το 2016. Στη διημερίδα του 2016 σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 150 ενδιαφερόμενους σε ένα παραγωγικό και ανοιχτό διάλογο. Η έκδηλη ανάγκη για διάλογο των αναγκών του κλάδου και η επίκληση από τους συμμετέχοντες για συνέχιση τέτοιων δράσεων αποτέλεσε εφαλτήριο για τη διοργάνωση και φέτος ανάλογης διημερίδας. 

Ο κεντρικός στόχος της φετινής εκδήλωσης είναι η ανακοίνωση της ίδρυσης του RegionalCenterGreece. Το RegionalCenterGreece, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του EIT RawMaterials (KIC) για την ίδρυση ενός Hub σε μια χώρα και θα λειτουργήσει ως πρότυπο μοντέλο Hub για την παροχή συναφούς εμπειρίας για βέλτιστες πρακτικές και σε άλλα Hub ανά την Ευρώπη. Το RegionalCenterGreeceαποσκοπεί στο να ενοποιήσει και να δραστηριοποιήσει τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου των Ορυκτών Πρώτων υλών, με δράσεις σε πολλαπλά μέτωπα (τεχνολογικής και μη φύσεως) ώστε να επιλυθούν ζητήματα και να ενισχυθεί συνολικά η θέση του κλάδου σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι επίτιμοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Βερροιόπουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Γενικός Γραμματέας Ευστράτιος Ζαφείτης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η κα. Γενική Γραμματέας ΜατρώναΚυπριανίδου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η κα. Ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, ο κ. Ιωάννης Μανιάτης και η κα. MatheaFammelsαπότοΕυρωπαικόΙνστιτούτοΚαινοτομίαςκαιΤεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology).

Ομιλητές της πρώτης μέρας της διημερίδας θα είναι επίσης, ο κ. KrzysztofKubacki, ο κ. MarkusKleinαπό το EITRawMaterials, ο κ. Μιχάλης Μητσόπουλος από τον ΣΕΒ, ο κ. Χρήστος Καβαλόπουλος από το Σύλλογο Μεταλλευτικών Εταιρειών και η κα. Κατερίνα Παπαδούλη από το PRAXI. 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr