Έναρξη «Ημερών Καινοτομίας 2013» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Με την εκδήλωση: «Συμβουλευτική εργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου: Συνέργεια εκπαίδευσης

και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη», η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε χθες το απόγευμα το τετραήμερο εκδηλώσεων «Ημέρες Καινοτομίας 2013» που διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο τονίζοντας τα εξής: «υποστηρίζουμε τις δράσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, όχι μόνο σε επίπεδο παραχώρησης χώρων αλλά και ουσιαστικά καθώς πιστεύουμε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς της πόλης. Η ξενόγλωσση διδασκαλία και η προσέλευση ξένων φοιτητών στην Θεσσαλονίκη ενδυναμώνουν τη διάχυση της ελληνικής κουλτούρας, την εξωστρέφεια και την οικονομική στήριξη της πόλης».


Ο κ. Δημήτριος Κατσαντώνης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, προέβη στην παρουσίαση του συνολικού προγράμματος εκδηλώσεων «Ημέρες Καινοτομίας 2013», διάρκειας 4 ημερών, επισημαίνοντας τους στόχους της διοργάνωσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια συνήθεια σχετικά με την καινοτομία, μια λέξη που έχει υπερβολικά χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά για εμάς δεν έχει χάσει την ουσία της. Η καινοτομία είναι το όχημα για να περάσουμε στο μέλλον και να καλύψουμε το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την επιχειρηματική κοινότητα».

Ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Νικόλαος Μουσιόπουλος στην ομιλία του τόνισε το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην «ανάταξη όχι μόνο της εκπαίδευσης αλλά και της χώρας. Οι ιδέες αποτελούν την καινοτομία, το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο και αυτές τις ιδέες τις γεννάμε στην Ελλάδα. Πολύ συχνά όμως –ιδίως τα τελευταία χρόνια –αξιοποιούνται εκτός Ελλάδος. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτός είναι στόχος μας· να μείνουν οι άνθρωποι και οι ιδέες στη χώρα».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των συμβουλευτικών εργασιών, τις οποίες πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις.

Ο Καθηγητής κ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Διευθυντής του ΠΜΣ «Βιώσιμη Ανάπτυξη» και η Δρ. Κορίνα Κατσαλιάκη, Λέκτορας του Διεθνούς Πανεπιστήμιου συνεπικούρησαν τις παρουσιάσεις ενώ οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων εταιριών και επιχειρήσεων εξεδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνέχιση της συνεργασίας τους με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Πηγή: ΔΤ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr