Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ προσφεύγουν δικαστικά για το πρόβλημα λήψης πτυχίου που αντιμετωπίζουν

Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ κινούνται δικαστικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς την λήψη πτυχίου

Πρόβλημα με τη λήψη πτυχίου αντιμετωπίζουν φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με αποτέλεσμα να κινηθούν δικαστικά. Για το λόγο αυτό, ο Φοιτητικός Σύλλογος διοργανώνει συγκέντρωση στήριξης την Τρίτη 21/6 στις 10:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, «φοιτήτριες που κάναν την πρακτική τους, έκαναν αίτηση για να πάρουν το πτυχίο ΔΙΠΑΕ, με την υποχρέωση να δώσουν 3 επιπλέον μαθήματα. Βγήκε ανακοίνωση της σχολής που ανέφερε χαρακτηριστικά πως όσες φοιτήτριες έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 75% της πρακτικής τους άσκησης, μπορούν να εξεταστούν στα 3 αυτά μαθήματα. Λίγες μέρες πριν δώσουν το τρίτο και τελευταίο μάθημα, τους το ακύρωσαν λέγοντας τους ότι θα οριστεί επόμενη ημερομηνία. Έχουμε φτάσει τόσους μήνες μετά και ακόμα περιμένουν χωρίς καμία επίσημη απάντηση από κανέναν!».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Παράλληλα, ο Φ.Σ ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ αναφέρει: «Ευτυχώς που "έτυχε’’ και μίλησαν με τον πρόεδρο και μάθανε πως τελικά δεν αναγνωρίζεται κανένα μάθημα από αυτά που έδωσαν αφού δεν είχαν ολοκληρώσει την πρακτική τους, ενώ υπήρχε επίσημη ενημέρωση για το αντίθετο! Επιπλέον, στις φοιτήτριες που θέλησαν τουλάχιστον να πάρουν το πτυχίο ΤΕΙ μπας και ξεμπερδέψουν, τους είπαν ότι ούτε αυτό γίνεται καθώς έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τότε που έκαναν την αίτηση για του ΔΙΠΑΕ! Δηλαδή τι μας λένε; ότι όλες αυτές οι φοιτήτριες δεν θα πάρουν πτυχίο ποτέ;».

Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων να πάρουν το πτυχίο τους άμεσα όσες φοιτήτριες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και μέχρι τότε να λάβουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών, ενώ όσες θέλουν να λάβουν το πτυχίο του ΤΕΙ όσο διάστημα και αν πέρασε από τη δήλωση τους.

Η καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ:

Οι φοιτητές σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που περάστηκαν, την κουτσουρεμένη χρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τα πανάρχαια εργαστήρια και τις υποδομές, συνολικά τους όρους που σπουδάζουμε σαν πελάτες στο πανεπιστήμιο και όχι φοιτητές, τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και την πανεπιστημιοποίηση που άφησε τις σχολές μας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Τον νέο νόμο – πλαίσιο που θέλουν να φέρουν και πατώντας σε όλους τους προηγούμενους έρχεται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις σπουδές και την ζωή μας με πτυχία ‘’σούπα – λίγο από όλα’’, με την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με το πλήρες ξεχαρβάλωμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων (όπου υπάρχουν), με την δημιουργία διετών και τριετών προγραμμάτων σπουδών που θα ‘’μεταμορφώσουν’’ το πτυχίο σε τίτλο δεξιότητας, την εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.
Δεν φτάνουν όλα αυτά, τώρα θα φοβόμαστε ακόμα και ΑΝ θα καταφέρουμε μετά από όλα αυτά να πάρουμε το πτυχίο!

Ως εδώ! Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία, ο εμπαιγμός στο τμήμα της Μαιευτικής!

Εκφράζουμε την στήριξη μας, την αλληλεγγύη μας σε όλες τις συμφοιτήτριες μας  στο τμήμα που πασχίζουν να τελειώσουν τις σπουδές τους και να βρουν εργασία, έχοντας να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τις οικονομικές δυσκολίες, τα πανάκριβα ενοίκια, την ακρίβεια!

Εδώ και καιρό, δεκάδες φοιτήτριες του τμήματος, προσπαθούν να πάρουν το πτυχίο τους και μπαίνουν τεράστια εμπόδια από τον πρόεδρο του τμήματος, την κοσμητεία, την διοίκηση του ΔΙΠΑΕ και κανένας τους δεν παίρνει θέση, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στο τμήμα!

Συγκεκριμένα, ανακαλέστηκαν τα πτυχία δεκάδων φοιτητριών του τμήματος, έχοντας ολοκληρώσει ΟΛΕΣ τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις (πρακτική άσκηση, διπλωματική εργασία, μαθήματα) με την δικαιολογία ότι ένα μάθημα δεν διδάχθηκε σωστά (διδάχθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα με ‘’τρέξιμο’’ της ύλης) και τώρα δεν τους το αναγνωρίζουν. Άραγε φταίνε οι φοιτητές που δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για καθηγητές, με αποτέλεσμα να φέρουν καθηγήτρια για το μάθημα αυτό τελευταία στιγμή, ενώ όλες οι φοιτήτριες είχαν δηλώσει το μάθημα αυτό από την αρχή του εξαμήνου; Οι φοιτήτριες που πρόλαβαν να πάρουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών για να δουλέψουν, τώρα τους λένε ότι πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση που να ακυρώνει την βεβαίωση αυτή, με κίνδυνο να χάσουν τις δουλειές τους! 6 μήνες μετά και ακόμα δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση για το αν εν τέλη μπορούν να δώσουν το μάθημα στην εξεταστική!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άλλη μερίδα φοιτητριών επίσης δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του, με παρόμοιες σαχλές δικαιολογίες!

Συγκεκριμένα, φοιτήτριες που κάναν την πρακτική τους, έκαναν αίτηση για να πάρουν το πτυχίο ΔΙΠΑΕ, με την υποχρέωση να δώσουν 3 επιπλέον μαθήματα. Βγήκε ανακοίνωση της σχολής που ανέφερε χαρακτηριστικά πως όσες φοιτήτριες έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 75% της πρακτικής τους άσκησης, μπορούν να εξεταστούν στα 3 αυτά μαθήματα. Λίγες μέρες πριν δώσουν το τρίτο και τελευταίο μάθημα, τους το ακύρωσαν λέγοντας τους ότι θα οριστεί επόμενη ημερομηνία. Έχουμε φτάσει τόσους μήνες μετά και ακόμα περιμένουν χωρίς καμία επίσημη απάντηση από κανέναν! Ευτυχώς που ‘’έτυχε’’ και μίλησαν με τον πρόεδρο και μάθανε πως τελικά δεν αναγνωρίζεται κανένα μάθημα από αυτά που έδωσαν αφού δεν είχαν ολοκληρώσει την πρακτική τους, ενώ υπήρχε επίσημη ενημέρωση για το αντίθετο! Επιπλέον, στις φοιτήτριες που θέλησαν τουλάχιστον να πάρουν το πτυχίο ΤΕΙ μπας και ξεμπερδέψουν, τους είπαν ότι ούτε αυτό γίνεται καθώς έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τότε που έκαναν την αίτηση για του ΔΙΠΑΕ! Δηλαδή τι μας λένε; ότι όλες αυτές οι φοιτήτριες δεν θα πάρουν πτυχίο ποτέ;

Είναι ανήκουστα αυτά που συμβαίνουν!

Στηρίζουμε τις συμφοιτήτριες μας και απαιτούμε ΤΩΡΑ:

•    Να πάρουν το πτυχίο τους άμεσα όσες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και μέχρι τότε να πάρουν όλες βεβαίωση περάτωσης σπουδών.

•    Nα πάρουν όσες φοιτήτριες θέλουν το πτυχίο του ΤΕΙ όσος καιρός και αν πέρασε από την δήλωση τους.

•    Να δώσουν όσες φοιτήτριες θέλουν το πτυχίο ΔΙΠΑΕ το 3ο μάθημα, να περαστούν και τα άλλα 2 επίσημα. Για όσες ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία να πάρουν και αυτές άμεσα το πτυχίο τους.

•    Είτε πτυχίο ΤΕΙ, είτε πτυχίο ΔΙΠΑΕ, να είναι κατοχυρωμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν θα πληρώσουμε οι φοιτητές την πανεπιστημιοποίηση με πτυχία που δεν μας εξασφαλίζουν κανένα δικαίωμα!!

Προχωράμε σε:

•    Συγκέντρωση στήριξης, αύριο 21/6 στις 10:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να στηρίξουμε τις συμφοιτήτριες μας που κινούνται δικαστικά.

•    Κινητοποίηση στην Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ (θα οριστεί ημερομηνία) και όπου αλλού χρειαστεί (κοσμητεία, πρόεδρος) για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας.  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr