Winter school για τα ψηφιακά μέσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου διοργανώνει ένα εντατικό σεμινάριο (winter school) με θέμα τον Σχεδιασμό Προϊόντων με Ψηφιακά μέσα.

Σε ποιον απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σχεδιαστές αντικειμένων, επίπλων, υποδημάτων, κοσμήματος, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς. Επίσης, σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό και στο φωτορεαλισμό προϊόντων.


Σκοπός προγράμματος

Ο σχεδιασμός προϊόντων αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με ραγδαίους ρυθμούς. Σήμερα ο σχεδιασμός επίπλου, αντικειμένου, κοσμήματος κατέχει σημαντική θέση στη δημιουργική οικονομία της χώρας μας. Σε επίπεδο βιομηχανίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή προς το σχεδιασμό, με στόχο όχι μόνο την λειτουργικότητα αλλά και ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που να αναδεικνύει την εταιρική ταυτότητα. Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς με βραβεία συσκευασίας και καινοτομίας. Ειδικότερα ο σχεδιασμός με στόχο τη διαφήμιση και προώθηση προϊόντων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, αλλά και εποπτικό μέσο επικοινωνίας μιας καινοτόμου ιδέας. Με τα νέα ψηφιακά μέσα σχεδιασμού και απεικόνισης ο σχεδιαστής έχει πλέον τη δυνατότητα να οπτικοποιήσει το προϊόν με απόλυτη γεωμετρική ακρίβεια αλλά και φωτορεαλιστική πιστότητα. Η ρεαλιστική απεικόνιση ενός αντικειμένου αποτελεί πλέον αναγκαίο εργαλείο επικοινωνίας ανάμεσα στο σχεδιαστή και τον πελάτη, σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης ενός προϊόντος, από τα προσχέδια μέχρι την παραγωγή και προώθηση του προϊόντος.

Το εντατικό σεμινάριο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, από το σχεδιασμό στην φωτορεαλιστική απεικόνιση. Θα καλύψει τα βασικότερα σημεία της διαδικασίας και θα διδάξει στους συμμετέχοντες βασικές αρχές σχεδιασμού και φωτορεαλισμού ενός προϊόντος. Το πρώτο κομμάτι του σεμιναρίου θα παρέχει βασικές γνώσεις μοντελοποίησης στο λογισμικό Rhinoceros, με τη χρήση καμπύλων επιφανειών και free-form. Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε ασκήσεις αλλά και σε δικές τους ιδέες για προϊόντα. Το δεύτερο κομμάτι θα εισάγει στη φωτορεαλιστική απεικόνιση των αντικειμένων με τη χρήση του λογισμικού Maxwell. Θα καλυφθούν βασικές έννοιες φωτορεαλισμού όπως η χρήση της κάμερας, ο φωτισμός (φυσικός και τεχνητός) και τα υλικά. Στόχος του σεμιναρίου, είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού μέσα από το workflow που ακολουθούν καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, για τη μετάβαση από τον ιδεασμό στην παρουσίαση του προϊόντος.

Περίοδος διεξαγωγής

Από 24/2/2015 έως 27/02/2015

Ημέρες & Ώρες: Τρίτη- Πέμπτη 17:30-21:00 & Παρασκευή 12:00-15:00

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση εταιρείας που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο στο τομέα του φωτορεαλισμού προϊόντων και αρχιτεκτονικής, ενώ θα γίνει και εκπαιδευτική επίσκεψη στην πολυβραβευμένη εταιρία BeetRoot Design Group.  Όλοι οι συμμετέχοντες με το πέρας του σεμιναρίου αποκτούν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Υποβολή αίτησης

Για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι απαραίτητο μέχρι 17/02/2015 να συμπληρωθεί η παρακάτω on-line φόρμα.

Υποβολή αίτησης

Στοιχεία επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2310 807520.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr